Europa: Champions League
FT
2 - 0
(0 - 0)
Liverpool
RB Leipzig
M. Salah (71), S. Mané (74)
Nicolai Christensen

Optakt: Liverpool – Leipzig

Vi skal have fundet ud af hvilke klubber, der går videre til kvartfinalerne i Champions League, og to af de hold, som dyster om én er Liverpool og Leipzig. Her får I optakten til opgøret, der spilles onsdag klokken 21.
Kommentar:
Kigger man på den spille- og pointmæssige form, så er det to modsætninger, der mødes onsdag på Puskas Arena, når Liverpool og Leipzig spiller det andet af to opgør. Liverpool har haft et frygteligt 2021, hvor februar og marts har budt på otte kampe med to sejre og seks nederlag. Herunder ingen sejre hjemme på Anfield.

Men på trods af Liverpools dårlige form så er det stadigvæk dem, der fik det bedste udgangspunkt fra første opgør, hvor de slog Leipzig med 2-0. Det opgør blev spillet på Puskas Arena, som var Leipzigs midlertidige hjemmebane, og det er derfor lidt sjovt, at det er præcis samme sted, som Liverpool altså har hjemmebanefordel i dette opgør.

I første opgør blev Leipzig straffet for personlige fejl i defensiven, og har de forhåbninger om, at skabe overraskelsen og slå Liverpool ud, så må de ikke lave de samme defensive fejl i andet opgør. De var dog ikke uden chancer, og kunne med lidt held have kommet fra opgøret med et bedre resultat.

Faktum er dog, at de skal hente 0-2 på Liverpool, og det må derfor forventes at blive et hold under Julian Nagelsmanns ledelse, der kommer ud med energi og tempo fra første fløjt. Leipzig burde kunne score et enkelt eller to, men spørgsmålet er om, de kan holde Jürgen Klopps tropper fra at score. Der burde komme mål onsdag.

Karantæner og skader:
Liverpool:
Joel Matip
Virgil van Dijk
Joe Gomez
Jordan Henderson
Ozan Kabak (Tvivlsom)
Caoimhin Kelleher (Tvivlsom)
Roberto Firmino (Tvivlsom)

Leipzig:
Willi Orban
Marcel Halstenberg
Konrad Laimer
Angelino (Tvivlsom)
Dominik Szoboszlai (Tvivlsom)
Marcel Sabitzer (Tvivlsom)

Bud på kampens profil:
Det bliver et Leipzig-hold, der skal ud og angribe fra kampens første fløjt, og derfor skal vi finde kampens profil fra gæsterne. Leipzig er efter, at Timo Werner skiftede et hold uden den store ultimative profil. Deres stjerne er kollektivet.

En spiller der dog har fået sit helt store internationale gennembrud i denne sæson, er Christopher Nkunku. Den 23-årige franskmand har i 19 Bundesliga-kampe i denne sæson scoret seks mål og lagt op til fem assist. Skal Leipzig slå Liverpool, så skal Nkunku spille en god kamp.

Bud på kampens resultat:
Som skrevet så er det to hold med komplet forskellig form gående ind til kampen. Liverpool i sin største krise i tiden under Jürgen Klopp, og uden sejr på Anfield i 2021. Derfor heldigt for dem, at dette opgør skal spilles i Ungarn på Puskas Arena. Leipzig har vundet otte af deres seneste ni i alle turneringer, og senest i weekenden blev det til en sikker 3-0-sejr ude over Freiburg. Nederlaget var dog til Liverpool i det første opgør, hvor de stillede sig i en meget svær situation forud for opgøret onsdag. Leipzig skal frem på banen og angribe. Liverpool kan ikke skabe chancer, og har sæsonen igennem haft defensive problemer. Der kommer mål, men i begge ender. Buddet på kampens resultat fra Indkast.dk bliver på 2-2.

Kampen spilles onsdag d. 10. marts klokken 21:00 på Puskas Arena. Kampens dommer er franske Clement Turpin, og opgøret kan ses på TV3 Sport.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER