Fodbold nyheder

Appel afvist - Robinho skal i fængsel i ni år

Af Anders Bjørn

Den tidligere Real Madrid, AC Milan og Manchester City-stjerne Robinho har endnu engang fået stadfæstet sin dom på ni år for sin medvirken i en gruppevoldtægt på en italiensk natklub tilbage i 2013.

Article image
Ritzau-Scanpix

Robinho, som tidligere har tørnet ud for flere europæiske giganter, er blevet idømt ni års fængsel for sin rolle i en gruppevoldtægt. Den nu 37-årige brasilianske fodboldspiller blev anklaget for voldtægten tilbage i 2013. Han blev fundet skyldig i 2017, hvorefter han blev idømt fængselsstraffen i december 2020. Den skandaleramte fodboldspiller valgte at appellere dommen, og den er nu blevet stadfæstet ved appeldomstolen i Milano.

I Italien er der dog ingen fængselsstraf som påbegyndes, før alle former for appel er blevet taget i brug. Robinho har nu en sidste chance for at appellere sin dom. Han skal således indgive sin appelbegæring inden 45 dage til den italienske højesteret, som er den øverste myndighed og derfor også stjernens sidste chance for at ændre på sin skæbne.

Robinhos kontrakt med barndomsklubben Santos er blevet ophævet indtil udfaldet af den seneste appelhøring. Santos’ præsident Orlando Rollo bekræfter, at såfremt den brasilianske stjerne endegyldigt dømmes skyldig, så vil klubben fyre Robinho.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik