Manchester U
B. Fernandes (2), L. Shaw (50)
Magnus Kisbye

Manchester Citys vilde stime ødelagt i lokalderby

Manchester City kunne mod Manchester United ikke formå at udbygge den imponerende stime på 21 sejre i træk.
Der var lagt op til et brag af et opgør, da Manchester City tog imod bysbørnene fra Manchester United. Hjemmeholdet kunne med en sejr udbygge en imponerende stime af vundne kampe. Inden dagens kamp havde Manchester City vundet samtlige af deres seneste 21 kampe på tværs af alle turneringer. Inden kampen lå hjemmeholdet på 1.-pladsen med 65 point, mens gæsterne indtog 3.-pladsen med 51 point.

Gæsterne fik en drømmestart på opgøret, da Marcus Rashford sendte bolden videre til Anthony Martial. Franskmanden blev nedlagt af Gabriel Jesus i Manchester Citys felt, og dommeren takserede det til et straffespark. Bruno Fernandes tog sig af sparket fra 11-meter-pletten, og han bragte sikkert udeholdet foran 1-0 efter to minutter.

Efterfølgende bølgede kampen frem og tilbage, og begge hold kom til små chancer. Kort før pausen sendte Kevin de Bruyne bolden i dybden til Riyad Mahrez. Fra højre side sendte han en afslutning på mål, men bolden gik lige mellem den ene stolpe og en fremadstormende Gabriel Jesus, der lige nøjagtigt ikke nåede frem til bolden. Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og gæsterne kunne dermed gå til pause med en 1-0-føring.

Hjemmeholdet pressede på for en udligning allerede fra begyndelsen af anden halvleg. I det 48. minut forsøgte Rodri sig med en afslutning, der desværre for spanieren tog overliggeren. To minutter senere var Manchester United dog igen på spil i den anden ende. Marcus Rashford lagde bolden af til Luke Shaw, der havde taget turen op i angrebet fra sin vestre back-position. Englænderen sparkede bolden i det nederste fjerne hjørne uden chance for Ederson i Manchester City-målet – 2-0 til gæsterne.

Efterfølgende løb hjemmeholdet ind i et hav af chancer til både Kevin de Bruyne, Phil Foden og Raheem Sterling, men præcisionen udeblev i alle situationerne. Også Dean Henderson i gæsternes mål afværgerede en Mahrez-afslutning i overtiden. Der blev ikke scoret yderligere i kampen, og dermed blev det ikke til mere end de ellers imponerende 21 sejre i streg for Manchester City. Sejren sender Manchester United op på 2.-pladsen med 54 point, mens hjemmeholdet stadig befinder sig komfortabelt på 1.-pladsen med 65 point.