Manchester C - Manchester U

England: Premier League
Manchester C
Etihad StadiumFuld tid0-2
Manchester U B. Fernandes (Str. 2), L. Shaw (50)
LineupReferat

Manchester Citys vilde stime ødelagt i lokalderby

Af Magnus Kisbye

Manchester City kunne mod Manchester United ikke formå at udbygge den imponerende stime på 21 sejre i træk.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der var lagt op til et brag af et opgør, da Manchester City tog imod bysbørnene fra Manchester United. Hjemmeholdet kunne med en sejr udbygge en imponerende stime af vundne kampe. Inden dagens kamp havde Manchester City vundet samtlige af deres seneste 21 kampe på tværs af alle turneringer. Inden kampen lå hjemmeholdet på 1.-pladsen med 65 point, mens gæsterne indtog 3.-pladsen med 51 point.

Gæsterne fik en drømmestart på opgøret, da Marcus Rashford sendte bolden videre til Anthony Martial. Franskmanden blev nedlagt af Gabriel Jesus i Manchester Citys felt, og dommeren takserede det til et straffespark. Bruno Fernandes tog sig af sparket fra 11-meter-pletten, og han bragte sikkert udeholdet foran 1-0 efter to minutter.


Efterfølgende bølgede kampen frem og tilbage, og begge hold kom til små chancer. Kort før pausen sendte Kevin de Bruyne bolden i dybden til Riyad Mahrez. Fra højre side sendte han en afslutning på mål, men bolden gik lige mellem den ene stolpe og en fremadstormende Gabriel Jesus, der lige nøjagtigt ikke nåede frem til bolden. Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og gæsterne kunne dermed gå til pause med en 1-0-føring.

Hjemmeholdet pressede på for en udligning allerede fra begyndelsen af anden halvleg. I det 48. minut forsøgte Rodri sig med en afslutning, der desværre for spanieren tog overliggeren. To minutter senere var Manchester United dog igen på spil i den anden ende. Marcus Rashford lagde bolden af til Luke Shaw, der havde taget turen op i angrebet fra sin vestre back-position. Englænderen sparkede bolden i det nederste fjerne hjørne uden chance for Ederson i Manchester City-målet – 2-0 til gæsterne.

Efterfølgende løb hjemmeholdet ind i et hav af chancer til både Kevin de Bruyne, Phil Foden og Raheem Sterling, men præcisionen udeblev i alle situationerne. Også Dean Henderson i gæsternes mål afværgerede en Mahrez-afslutning i overtiden. Der blev ikke scoret yderligere i kampen, og dermed blev det ikke til mere end de ellers imponerende 21 sejre i streg for Manchester City. Sejren sender Manchester United op på 2.-pladsen med 54 point, mens hjemmeholdet stadig befinder sig komfortabelt på 1.-pladsen med 65 point.
Manchester C
(4-2-3-1)
31Ederson
27João Cancelo ↩65
5John Stones
3Rúben Dias
11Oleksandr Zinchenko
16Rodri Hernández
8İlkay Gündoğan
26Riyad Mahrez
17Kevin De Bruyne (C)
7Raheem Sterling
9Gabriel Jesus ↩70
Bænk
13Zack Steffen
10Sergio Agüero
21Ferrán Torres
2Kyle Walker ↪65
14Aymeric Laporte
22Benjamin Mendy
20Bernardo Silva
25Fernandinho
47Philip Foden ↪70
Manchester U
(4-2-3-1)
26Dean Henderson
29Aaron Wan-Bissaka
2Victor Lindelöf
5Harry Maguire (C)
23Luke Shaw
39Scott McTominay
17Fred
21Daniel James
18Bruno Fernandes ↩90
10Marcus Rashford ↩73
9Anthony Martial ↩88
Bænk
13Lee Grant
11Mason Greenwood ↪73
19Amad Diallo Traoré
74Shola Shoretire
3Eric Bailly
27Alex Telles
33Brandon Williams ↪90
38Axel Tuanzebe
31Nemanja Matić ↪88

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik