Villarreal - Atlético Madrid

Spanien: La Liga
Villarreal
Estadio de la CerámicaFuld tid0-2
Atlético Madrid A. Pedraza (25), J. Félix (69)
LineupReferat

Atlético Madrid tilbage på ret kurs

Af Christian Bang Jensen

La Ligas førerhold fik med en 2-0-sejr over Villarreal rejst sig efter flere skuffelser og lagt afstand til det jagtende felt i den bedste spanske række.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter flere dårlige resultater kom Atlético Madrid op på sejrshesten igen søndag aften, da de gæstede den lille valencianske forstad Villarreal. La Ligas førerhold, der har haft et stort forspring til konkurrenterne, var ellers begyndt at miste galoptrådet mod klubbens 11. mesterskab, mens FC Barcelona og Real Madrid havde indledt jagten. Men efter et selvmål af Villarreal og en scoring af den 21-årige ”Lusitano”, Joao Felix, lagde ”Los Colchoneros” igen lidt afstand til forfølgerne.

Både hjemmeholdet Villarreal og gæsterne fra Atlético Madrid havde i midtugen spillet europæiske kampe; Den Gule Ubåd kom videre i Europa League med en sejr over RB Salzburg, mens de bolsjestribede fra hovedstaden havde tabte til Chelsea i Champions League. Derfor var det to trætte mandskaber, der leverede en ganske chancefattig første halvleg.

Mesterskabsaspiranterne var dog farligst, og efter et hjørnespark sendte franske Thomas Lemar bolden ind mod den bageste stolpe fra kanten af feltet. Her kom den montenegrinske forsvarsspiller Stefan Savic højest og headede via Villarreals venstre back Alfonso Pedraza bolden ind bag Sergio Asenjo til stillingen 1-0. En stilling, som holdt til pausen, selvom Villarreal-angriberen Gerard Moreno var tæt ved at snyde Jan Oblak, der har indkasseret mål i otte kampe i træk.

Det kom målmanden dog ikke til i opgøret på Estadio de la Ceramica. ”Los Colchoneros” lignede sig selv igen, og stod solidt i defensiven i løbet af anden halvleg, og selv når Villarreal kom tæt på var den slovenske målmand på plads, og den firdobbelte vinder af Zamora-trofæet fik sæsonens 12. clean sheet.

I stedet var det portugisiske Joao Felix, der i de 69. minut kunne udbygge føringen med aftenens sidste scoring. Den kroatiske back Sime Vrsaljko sendte et indlæg ind i boksen, hvor Villarreals unge forsvarstalent Pau Torres headede bolden lige ud i fødderne på portugiseren, der som det nemmeste i verden sendte bolden i nettet til slutstillingen.

Sejren giver Atléti luft i toppen af La Liga, hvor man holder forspringet på fem point til FC Barcelona, og øger afstanden til Real Madrid til seks point. Rivalerne fra hovedstaden spiller dog 25. rundes sidste kamp mandag aften hjemme mod baskerne Real Sociedad. Søndag den 7. marts står Atlético Madrid og Real Madrid overfor hinanden i en direkte derbyduel, der kan afgøre om mesterskabet bliver et three horse race eller om den stribede førerhest kan stikke af igen.

Villarreal
(4-3-3)
1Sergio Asenjo
8Juan Foyth
3Albiol (C)
4Pau Torres
24Alfonso Pedraza ↩60
14Trigueros ↩71
25Etienne Capoue ↩71
5Dani Parejo
11Samuel Chukwueze
7Gerard Moreno
23Moi Gómez ↩60
Bænk
13Gerónimo Rulli
9Carlos Bacca ↪60
12Dani Raba
34Fernando Niño Rodriguez
6Ramiro Funes Mori
15Pervis Estupiñán ↪60
21Jaume Costa ↪71
44Andrei Ratiu
32Alejandro Baena Rodríguez ↪71
Atlético Madrid
(3-1-4-2)
13Jan Oblak
15Stefan Savić
18Felipe
22Mario Hermoso
6Koke (C)
24Šime Vrsaljko
14Marcos Llorente
11Thomas Lemar ↩46
8Saúl
10Ángel Correa ↩83
9Luis Suárez ↩76
Bænk
1Ivo Grbić
7João Félix ↪46
19Moussa Dembélé
12Renan Lodi
4Geoffrey Kondogbia ↪76
5Lucas Torreira ↪83
16Héctor Herrera
20Vitolo

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik