Spezia - Parma

Italien: Serie A
Spezia E. Gyasi (52), E. Gyasi (72)
Stadio Alberto PiccoFuld tid2-2
Parma Y. Karamoh (17), Hernani (25)
LineupReferat

Parma smider igen 2-0-føring

Af Stefan Lindahl

Parma havde en 2-0-føring med i omklædningsrummet for anden Serie A-runde i træk, men satte det igen over styr i anden halvleg, hvorfor Spezia snuppede et point på hjemmebane imod Parma.

Article image
Ritzau-Scanpix

I lørdagens tidlige Serie A-kamp var Andreas Cornelius’ Parma rejst til La Spezia for at møde oprykkerne Spezia. Parma lå før kampen på næstsidstepladsen i Serie A med syv point op til overlevelse. Derfor var en sejr over Spezia, som lå ni point over stregen, uhyre vigtig for Parma og Cornelius.

Det startede dog skidt for netop danske Cornelius. Under opvarmningen fik danskeren sig en lille skade, hvorfor han ikke kom på banen i opgøret.

På banen var det dog ikke til at se, at Cornelius manglede i Parmas angreb. Juan Brunetta startede inde i stedet for, og han lå mindre som spidsangriber, end danskeren plejer at gøre det. Det lokkede Spezia-forsvaret længere frem på banen, og så blev der ellers plads til Parmas to hurtige kantspillere Yann Karamoh og Valentin Mihaila i første halvleg.

At Parma kunne gå til halvleg foran med 2-0 for anden weekend i træk, var da også de to kantspilleres fortjeneste. Gæsterne kom foran ved netop Karamoh, som slap igennem i Spezias venstre forsvarsside, hvor Parma-spilleren fornemt krøllede bolden op i det lange målhjørne.

2-0 kom efter en dødbold fra Brunetta, hvor Mihaila var blevet nedlagt på kanten af feltet. Brunettas lave, frækt sparkede frispark blev kantet af Parmas midtbaneprofil Hernani, som kunne notere sig for scoringen.

Spezia fik reduceret kort før halvlegsfløjtet, men scoringen fra hjemmeholdets midtbanespiller Giulio Maggiore blev korrekt annulleret for offside.

Ligesom i sidste weekend kunne Parma ikke holde deres 2-0-føring i anden halvleg. Spezias angriber Emmanuel Gyazi fik reduceret tidligt, og selv samme Gyazi plantede med 20 minutter tilbage af opgøret også hjemmeholdets udlignende scoring bag Luigi Sepe i Parma-buret.

Efter Spezias udligning blev kampen mere ond. Frustrationen var tydelig at spore hos Parma-spillerne. Det resulterede i flere hårde aktioner, hvor gæsternes spillere blev straffet med gule kort. Heller ikke Spezia kunne se sig fri for advarsler i kampens afgørende fase.

Selvom kampen blev mere intens, så lykkedes det ingen af mandskaberne at finde den afgørende mulighed, som førte et matchvindende mål med sig. Det tætteste vi kom på en forløsende scoring var et frisparksforsøg fra Parma-kaptajnen Juraj Kucka, som Spezia-keeperen Ivan Provedel sendte væk med en imponerende aktion. Derfor måtte Parma for anden Serie A-runde i streg nøjes med et point efter en halvlegsføring på 2-0.

For tabellen betyder resultatet, at Parma i Roberto D’Aversas anden træner-periode i otte Serie A-kampe kun har fået tre point. Derudover har Parma ikke vundet en kamp siden ultimo november.

Spezia derimod har hentet syv point i deres seneste fire ligakampe, og er ti point over nedrykningsstregen, som Parma efterhånden er stagneret under.

Spezia
(4-3-3)
94Ivan Provedel
69Luca Vignali
34Ardian Ismajli
28Martin Erlić
20Simone Bastoni ↩70
24Nahuel Estévez ↩46
8Matteo Ricci ↩46
25Giulio Maggiore (C)
11Emanuel Gyasi
80Kevin Agudelo ↩88
23Riccardo Saponara ↩27
Bænk
1Jeroen Zoet
9Andrey Galabinov
17Diego Farias
18Mbala N'Zola ↪70
31Daniele Verde ↪27
19Claudio Terzi
21Salvador Ferrer
22Julian Chabot
39Christian Dell'Orco ↪88
4Gennaro Acampora ↪46
10Lucien Agoume
88Léo Sena ↪46
Parma
(4-3-3)
1Luigi Sepe
5Andrea Conti
24Yordan Osorio
7Riccardo Gagliolo
3Giuseppe Pezzella
23Hernani ↩79
14Jasmin Kurtič
33Juraj Kucka (C)
10Yann Karamoh ↩63
32Juan Brunetta ↩56
28Valentin Mihăilă ↩79
Bænk
34Simone Colombi
11Andreas Cornelius
98Dennis Man ↪79
2Simone Iacoponi
16Vincent Laurini
22Bruno Alves
29Daan Dierckx
30Lautaro Valenti ↪79
42Maxime Busi ↪56
8Alberto Grassi ↪63
18Wylan Cyprien
19Simon Sohm

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik