Vejle
Horsens
Daniel Jensen

Stolpen reddede Horsens i sidste sekund

Der var utroligt vigtige point i kampen om overlevelse, da Vejle BK her til aften tog imod AC Horsens i et østjysk lokalopgør.
Horsens har kun vundet en enkelt kamp i denne sæson, og den sejr kom i hjemmekampen mod Vejle. På trods af en utrolig dårlig start efter vinterpausen kom de gule dog flyvende ud til dagens kamp. Først var det Malte Kiilerich, der kom frem til en stor chance, men midtstopperen sendte forsøget lige i handskerne på Vejle-keeperen Alexander Brunst. Herefter fik den anden midtstopper Søren Reese også et stort tilbud efter en hjørnespark, men denne gang gik bolden tæt forbi mål.

Horsens sad ganske godt på kampen, men det var alligevel Vejle der først fik sparket bolden i kassen. Saeid Ezatolahi stod helt fri i det bagerste rum på en frispark og midtbanespilleren sparkede sikkert bolden i mål. Flaget blev dog løftet for offside og efter en tur hos VAR blev det bekræftet og Horsens slap med skrækken.

Kampen fortsatte frem og tilbage i et godt tempo, men ingen af holdende formåede at tage føringen. Derfor gik holdende til pause helt lige.

Anden halvleg startede i et højt tempo, og begge hold slog kontra på kontra imod hinanden. Det gennemgående tema for begge hold var dog, at situationerne aldrig blev gjort færdige. Det blev ved med at være lige ved og næsten.

Horsens kan ikke score mål og ti minutter før tid, fik de endnu en gang bevist dette. Her fandt Louka Prip nemlig Lirim Qamili med et indlæg tæt under mål, man angriberen formåede på en eller anden måde at heade bolden over mål i stedet for ind i det.

Dybt inde i overtiden var Vejle dog få centimeter fra at tage sejren. Wahid Faghir fandt med en rigtig god aflevering Kevin Yamga, der stod helt fri i feltet. Her tog indskifteren et hurtigt træk og lagde bolden til rette for sit venstreben, men franskmanden måtte se bolden prale af på stolpen.

Det blev også den sidste chance i kampen, og det østjyske rivalopgør endte 0-0. Vejle fik dermed et vigtigt point mod en konkurrent i kampen om overlevelse, mens Horsens ikke for alvor kommer tæt på den rigtige side af stregen.