Atalanta - Real Madrid

Europa: Champions League
Atalanta R. Freuler (17)
Gewiss Stadium (Bergamo)Fuld tid0-1
Real Madrid F. Mendy (86)
OptaktLineupReferatVideo

Real vinder i Bergamo efter 73 minutter i overtal

Af Stefan Lindahl

Onsdag aften lykkedes det Real Madrid at vinde på udebane over Atalanta, som var en mand i undertal i kampens sidste 73 minutter.

Article image
Ritzau-Scanpix

Onsdag aften mødte forstærke Atalanta, som kun har tabt en kamp i 2021, på hjemmebanen Gewiss Stadium i Bergamo et svært decimeret Real Madrid-mandskab i Champions League 1/8-finalen. Atalantas dansker Joachim Mæhle startede inde, men blev skiftet ud efter 85 minutter.

Selvom Real Madrid manglede profiler som Karim Benzema og Sergio Ramos, så var det et taktisk veloplagt spansk mandskab, der i første halvleg var dominerende i Bergamo. Madrid-klubben gjorde alt det, som hjemmeholdet ikke kan lide. Gæsterne holdte på bolden, og flyttede den fra side til side, hvilket pressede italienerne længere og længere tilbage på egen banehalvdel.

Især Joachim Mæhle og Atalanta-kaptajnen Rafael Toloi i hjemmeholdets højre forsvarsside havde travlt i en første halvleg, hvor størstedelen af gæsternes muligheder blev skabt i netop den side. Real Madrid lignede i store dele af halvlegen et mandskab, som havde besluttet, at Vinicius Junior skulle have det offensive ansvar.

Allerede tidligt i halvlegen fik de spanske gæster en hjælpende hånd fra kampens dommer. Atalantas midtbanespiller Remo Freuler fik serveret et direkte rødt kort, da schweizeren, ifølge dommeren, fratog Ferland Mendy en oplagt scoringschance. En afgørelse som hele Atalanta-holdet tydeligt var uenige i.

Senere i halvlegen var Atalantas træner Gian Piero Gasperini tvunget til at lave en udskiftning. Ikke på grund af det røde kort til Freuler, men fordi det colombianske offensiv-es Duvan Zapata blev skadet.

Kort før halvlegsfløjtet fik vi den største chance i de første 45 minutter. En velspillende Toni Kroos serverede et frispark i panden på midtbane-kollegaen Casemiro, som måtte se sit hovedstød refleks-reddet af Pierluigi Gollini. Det var første gang i kampen, at Atalanta-keeperen reelt blev udfordret. Selvom gæsterne, som var spildominerende, spillede sig frem til flere afslutningsmuligheder, ramte Real-spillerne alt andet end inden for målrammen.

I anden halvleg fortsatte kampbilledet fra første halvleg. Real Madrid sad tungt på spillet, og var det eneste mandskab på banen, som kreerede muligheder. Store blev de dog aldrig imod et Atalanta-hold, som stod langt nede på egen banehalvdel, og forsvarede sig disciplineret.

Allerede efter en times spil så Atalanta-spillerne færdige ud. De begyndte at hænge i returløbene efter de få seancer, hvor hjemmeholdet fik skubbet spillet bare lidt frem på banen.

Trætheden og de defensive pligter hos hjemmeholdet viste sig tydeligt i den anden ende af banen. Helt usædvanligt lykkedes det nemlig ikke Atalanta at blive registreret for en eneste afslutning inden for målrammen i hele opgøret. Derudover fik Bergamo-klubbens spillere ikke sendt en eneste afslutning afsted imod Thibaut Courtois’ Real-bur i de sidste 45 minutter.

Med kort tid tilbage af opgøret lykkedes det så for Real at få bolden sendt i nettet. Venstre backen Ferland Mendy krøllede flot læderet ind fra distancen. Det blev aktionen, som sikrede gæsterne et fornuftigt udgangspunkt i de to mandskabers første indbyrdes opgør nogensinde. De to hold mødes igen den 16. marts i Madrid, når den anden 1/8-finalen skal afgøre hvilket hold, som går videre til turneringens kvartfinaler.


Atalanta
(3-4-1-2)
95Pierluigi Gollini
2Rafael Tolói (C)
17Cristian Romero
19Berat Djimsiti
3Joakim Mæhle ↩85
15Marten de Roon
11Remo Freuler
8Robin Gosens
32Matteo Pessina
91Duván Zapata ↩30
9Luis Muriel ↩56
Bænk
31Francesco Rossi
57Marco Sportiello
7Sam Lammers
4Boško Šutalo
6José Palomino ↪85
13Mattia Caldara
40Matteo Ruggeri
18Ruslan Malinovskiy ↪86
59Aleksey Miranchuk
72Josip Iličić ↪56 ↩86
88Mario Pašalić ↪30
Real Madrid
(4-3-3)
1Thibaut Courtois
17Lucas Vázquez
5Raphaël Varane (C)
6Nacho
23Ferland Mendy
10Luka Modrić
14Casemiro
8Toni Kroos
11Marco Asensio ↩76
22Isco ↩76
20Vinícius Júnior ↩57
Bænk
13Andriy Lunin
26Diego Altube
24Mariano Díaz ↪57
34Hugo Duro ↪76
32Víctor Chust García
35Miguel Gutiérrez Ortega
30Sergio Arribas Calvo ↪76
31Antonio Blanco Conde

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik