Atalanta - Real Madrid

Europa: Champions League
Atalanta R. Freuler (17)
Gewiss Stadium (Bergamo)Fuld tid0-1
Real Madrid F. Mendy (86)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Atalanta - Real Madrid

Af Nicolai Christensen

Et af de nyere hold i Champions League-historien fra Atalanta tager onsdag imod den mest vindende klub i Real Madrid, og Indkast.dk bringer dig her en optakt til opgøret.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar:
Onsdag d. 24/2 klokken 21 står vi foran en rigtig lækkerbisken af et opgør i Champions Leagues ottendelsfinaler, hvor den nye spændende og anderledes dreng i klassen i Atalanta tager imod den rutinerede og selvsikre i form af Real Madrid.

Atalanta der har Gian Piero Gasperini i spidsen startede denne sæson rigtig svagt, og lignede ikke det Atalanta-mandskab mange lærte at kende i sidste sæson med en offensiv og aggressiv tilgang til spillet. De er sidenhen kommet efter det, og har for, at det ikke skal være løgn blot tabt et af deres seneste 20 opgør i alle turneringer, og ligner for alvor et hold, der har timet deres form perfekt ift. at toppe på det helt rigtige tidspunkt. Senest i weekenden blev det til en flot sejr på 4-2 hjemme over Napoli i Serie A, hvilket betyder, at de i øjeblikket er at finde på fjerdepladsen.

Holdet fra Bergamo spiller stadigvæk denne her meget aggressive form for fodbold, hvor det er tydeligt, at Gasperini har trænet sine spillere i at ligge fælder for modstanderen på banen, der gør, at de ofte erobrer bolden langt oppe på modstanderens banehalvdel. Specielt det med den aggressive stil gjorde også, at Atalanta i løbet af januar-vinduet hentede danske Joakim Mæhle til klubben, der har fået en god start på tilværelsen i det nordlige Italien.

Modstanderen til Atalanta er så Real Madrid med Zinedine Zidane i spidsen. Real Madrid er en lidt sjov størrelse i denne sæson, hvor de trods utallige skader og til tider rigtig skidt spil med bolden er placeret på andenpladsen i La Liga, og gik videre fra deres Champions League-gruppe som nummer et.

Meget af dette kunne man også lægge mærke til i weekendens 1-0-sejr over Valladolid, hvor de på trods af stort spilovertag ikke formåede at skabe specielt mange store chancer, og skulle bruge en dødboldsscoring af Casemiro til at få bolden over stregen. Faktum er dog, at de vandt, og nu blot er tre point efter Atletico Madrid på førstepladsen i La Liga, der dog har en kamp i hånden.

Holdet fra den spanske hovedstad har i denne sæson været ramt massivt af skader, og har til Atalanta-opgøret op imod otte-ni spillere ude med skader. Her i blandt deres talisman Sergio Ramos, der spillede sin seneste kamp for Zidanes mandskab d. 14. januar. I løbet af sidste uge blev Karim Benzema ramt, som betød, at angriberen ikke spillede i weekenden, og det kommer han heller ikke til onsdag. To vigtige spillere for Real Madrid, som de altså må undvære. Faktum er faktisk, at ”Los Blancos” i deres 19-mandstrup til opgøret blot har 12 førsteholdsspillere med.

De to hold har aldrig før mødt i hinanden i en tællende kamp, og hjemmeholdet har faktisk kun mødt spansk modstand fire gange tidligere, hvor det er blevet til tre sejre og et enkelt nederlag. Real Madrid derimod har haft italiensk modstand hele 76 gange, hvor det er blevet til 39 sejre, 11 uafgjorte og 26 nederlag. Også her viser det lidt om, at vi har med et urutineret mandskab i europæisk sammenhæng at gøre med en mastodont på den europæiske scene.

Karantæner og skader:
Atalanta:
Hans Hateboer (Skade)

Real Madrid:
Rodrygo (Skade)
Dani Carvajal (Skade)
Sergio Ramos (Skade)
Federico Valverde (Skade)
Eden Hazard (Skade)
Marcelo (Skade)
Alvaro Odriozola (Skade)
Eder Militao (Skade)
Karim Benzema (Skade)

Bud på kampens profil:
Atalanta er præget af et kollektiv som alle arbejder enormt hårdt, og er vigtig for udtrykket. Specielt siden Papu Gomez-salget er det svært at udpege en klar stjerne på holdet. Hos Real Madrid vil man ofte hive spillere som Ramos eller Benzema frem, men ingen af de to kommer til en spille en rolle i opgøret. En spiller der dog har præsteret flot for Real på det seneste, er Thibaut Courtois, og senest i weekenden imod Valladolid var belgieren med til at redde point til Real Madrid. Skal Real Madrid have et godt udgangspunkt til returen i Madrid, så skal Courtois stå endnu en god kamp for madrilenerne.

Bud på kampens resultat:
Hjemmeholdet fra Atalanta er som skrevet længere oppe i forrygende form, og har siden starten af december kun tabt en enkelt kamp, og er uden nederlag i deres seneste fem kampe. Real Madrid er ligeledes i fin pointmæssig form, men deres spil halter stadigvæk meget. Atalanta vil komme buldrende som de plejer, og Real Madrid vil forsøge at skrue tempoet ned. Zidanes mandskab har kun lukket et enkelt mål ind i de seneste fire kampe, hvor Courtois specielt er startet 2021 i fantastisk form. Det kunne godt blive et lavt scorende opgør, hvor Real vil forsøge at holde det åbent til næste opgør, men hvor Atalanta vil forsøge at udnytte gæsternes manglende bredde og store skadesproblemer.
Atalanta er favoritter til opgøret hos de fleste bookmakers, men gæsternes erfaring i turneringen vil spille ind, og gøre, at de slipper nådigt fra opgøret. Buddet på kampens resultat fra Indkast.dk bliver på 2-1 til Atalanta.

Kampen fra Gewiss Stadium fløjtes i gang onsdag klokken 21 af tyske Tobias Stieler, og kan ses på TV3+ eller Viaplay.

Atalanta
(3-4-1-2)
95Pierluigi Gollini
2Rafael Tolói (C)
17Cristian Romero
19Berat Djimsiti
3Joakim Mæhle ↩85
15Marten de Roon
11Remo Freuler
8Robin Gosens
32Matteo Pessina
91Duván Zapata ↩30
9Luis Muriel ↩56
Bænk
31Francesco Rossi
57Marco Sportiello
7Sam Lammers
4Boško Šutalo
6José Palomino ↪85
13Mattia Caldara
40Matteo Ruggeri
18Ruslan Malinovskiy ↪86
59Aleksey Miranchuk
72Josip Iličić ↪56 ↩86
88Mario Pašalić ↪30
Real Madrid
(4-3-3)
1Thibaut Courtois
17Lucas Vázquez
5Raphaël Varane (C)
6Nacho
23Ferland Mendy
10Luka Modrić
14Casemiro
8Toni Kroos
11Marco Asensio ↩76
22Isco ↩76
20Vinícius Júnior ↩57
Bænk
13Andriy Lunin
26Diego Altube
24Mariano Díaz ↪57
34Hugo Duro ↪76
32Víctor Chust García
35Miguel Gutiérrez Ortega
30Sergio Arribas Calvo ↪76
31Antonio Blanco Conde

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik