Fodbold nyheder

Er Ødegaard Arsenals nye Messi?

Af Victor Nyrup

Mikel Arteta er fuld af rosende ord om Martin Ødegaard, efter at nordmanden er blevet udlånt til Arsenal.

Article image
Ritzau-Scanpix

Siden den nu solgte Mesut Özil blev forvist til tilskuerpladserne på Emirates Stadium, har Arsenal manglet en kreativ midtbanespiller, til at agere bindeled mellem midtbanen og angrebet. Den spiller mener Arsenals spanske manager Mikel Arteta, at ”The Gunners” har fundet og erhvervet sig i norske Martin Ødegaard.

- Han er et stort talent. Hvis han får de rigtige omgivelser og lidt tid, så har han kvaliteten til at blive en succes hos os. Han er specialist i at spille i rummet mellem midtbane og angreb eller i en af siderne. Han er kreativ, god på bolden og kan skabe og score mål, siger Arteta ifølge BeIN Sports.

Ødegaard var et af de varmeste navne i fodboldverdenen tilbage i 2015, da Real Madrid købte den dengang 16-årige nordmand fra norske klub Strømgodset. Siden har Ødegaard haft flere lejeophold, hvoraf især opholdet i Real Sociedad var en succes. Det var også den unge midtbanespillers tid i Nordvestspanien, som imponerede Arteta i en sådan grad, at den spanske manager nu har lejet Ødegaard i Real Madrid for resten af sæsonen.

- I de sidste par sæsoner har han udviklet sig i den rigtige retning. Jeg har fulgt ham tæt, da han har spillet for Real Sociedad, hvilket er min hjembys klub, så jeg kender ham rigtig godt.

Siden Ødegaard blev solgt til Real Madrid, er nordmanden blevet sammenlignet med en vis driblestærk argentinsk offensivspiller, da både Ødegaard og Barcelonas Lionel Messi kom til en spansk storklub i en meget ung alder. Selvom Arteta er meget begejstret for sin nye midtbanemand, så mener spanieren ikke, at det er en fair sammenligning for Ødegaard.

- Jeg ville ikke engang være i nærheden af at nævne det navn (Lionel Messi, red.), fordi det er en tabt kamp i min optik.

Mere om Martin Ødegaard

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik