Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Mange danskere i Italien

- Det er da tankevækkende…
Frederik Sørensen, Marius Elvius, Morten Hjulmand, Noah Crone, Daniel Obbekjær, Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen, Simon Kjær, Jens Stryger Larsen, Andreas Cornelius og Christian Eriksen. Dette er blot nogle af de danske spillere i Italien for tiden, og der er tale om en klar tendens, fortæller talentudviklingschef i Dansk Boldspil-Union Flemming Berg i dagens udgave af Jyllands-Posten.

- Det er da tankevækkende, at en del danske spillere tager til Italien for tiden. Typisk kommer sådan noget i stimer. Vi har også set mange spillere tage til Tyskland, Holland og Belgien, når klubberne i en bestemt liga får øjnene op for danskere. Sportscheferne i den samme række vil typisk kigge efter den samme slags spillere. Når flere danske spillere har gjort det godt, begynder klubberne at få øjnene op for, hvor meget talent de kan få for pengene, og hvordan de danske spillere er skolede. Det er nok den primære forklaring på den tendens, vi ser lige nu.

- Serie B er på et højt niveau både teknisk, taktisk og fysisk, så hvis man får lov til at spille, kan det være et ganske udmærket valg at skifte dertil. Men vi har også set unge danske spillere, der ikke udviklede sig som håbet, fordi de ikke fik chancen i deres italienske klubber. Det vigtigste er, at spillerne får mulighed for at få spilletid.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER