ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Barcelona blev tilbudt Ronaldo, men sagde nej

Af Niels Nedergaard

Da Cristiano Ronaldo var i sine helt unge dage, fik FC Barcelona ifølge klubbens tidligere præsident Joan Laporta muligheden for at hente den portugisiske verdensstjerne til klubben. De valgte dog at takke nej, fortæller Joan Laporta.

Article image
Ritzau-Scanpix

Forestil dig et scenarie, hvor Cristiano Ronaldo kunne have spillet for FC Barcelona og dermed måske spille på samme hold som Lionel Messi. Ronaldo endte som bekendt hos Barcelonas ærkerivaler, Real Madrid, hvor han var en stor stjerne gennem flere år, inden han senere kom til Juventus, hvor han spiller i dag.

Men rent faktisk var det et muligt scenarie, at den 35-årige stjerne kunne være havnet i Barcelona. I hvert fald hvis man skal tro klubbens tidligere præsident Joan Laporta. Han fortæller til mediet Iniestazo ifølge goal.com, at Barcelona på et tidspunkt blev tilbudt at hente Ronaldo til klubben.

- Vi var i gang med at hente Ronaldinho og Rafael Marguez. Marguez’ folk tilbød Cristiano Ronaldo til os. På dette tidspunkt var han i Sporting. En af hans agenter sagde, at de havde en spiller, som de ville sælge til Manchester United for 155 millioner kroner, men vi kunne få ham for 140 millioner kroner, siger Joan Laporta til Iniestazo ifølge goal.com.

Spilleren, der var tale om, var altså Cristiano Ronaldo, der ganske rigtigt skiftede fra Sporting til Manchester United tilbage i 2003. Ifølge den tidligere Barcelona-præsident afviste klubben dog at hente Ronaldo til det catalanske.

- Vi havde allerede investeret i Ronaldinho på dette tidspunkt. Ronaldo spillede mere ude på kanterne end i midten. Vi følte allerede, at vi var godt dækket ind der, så vi afviste ham, og jeg fortryder det ikke, lyder det fra Joan Laporta.

Cristiano Ronaldo skiftede i stedet i 2009 fra Manchester United til Real Madrid, der er Barcelonas store rivaler i den spanske liga. Men det fortryder Joan Laporta altså ikke.

Mere om Cristiano Ronaldo

Mere om Juventus

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik