Fodbold nyheder

Alabas afløser kan findes i Championship

Af Christian Bang Jensen

Ifølge flere engelske medier har Bayern München indledt samtaler med Omar Richards - en ung venstre back i Reading, der kan hentes på en fri transfer.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det er ikke nogen hemmelighed at David Alaba er så godt som færdig i Bayern München, og det får nu den tyske storklub til at kigge efter afløsere til venstre backen.

Men det lå nok ikke i lige i de flestes tanker, at de forsvarende Champions League-vindere skulle lede efter David Alabas afløser i den næstbedste engelske række, Championship. Ikke desto mindre er det, hvad både The Athletic og The Telegraph kan berette.

De to engelske medier har i denne uge beskrevet, at Bayern München har indledt samtaler med den 22-årige engelske venstre back Omar Richards, der til dagligt løber rundt i Reading og i periferien af det engelske U/21-landshold. Omar Richards’ kontrakt med Championship-klubben udløber til sommer, og derfor kan han ganske gratis hentes til det tyske.

Ifølge de engelske medier er cheftræner for ”Die Bayern”, Hansi Flick, ikke tilfreds med udvalget af wingbacks, og han vil gerne have spillere, der kan deltage i både angrebsspillet, men som også har de atletiske evne til at kunne stå i Bayern Münchens høje forsvarslinjer. Og her skulle Omar Richards passe godt ind. Han er nemlig kendt for sin imponerende fysisk, sin fart og de atletiske evner.

Om Omar Richards kan springe fra The Championship direkte ind på Bundesligaens bedste mandskab og indtage rollen som den nye David Alaba er noget der kan diskuteres, men han er uden tvivl et billigt alternativ, hvor man som klub tager en lille risiko ved at hente ham. I Bayern ser man også gode paralleller mellem Omar Richards og den direkte konkurrent til venstre back-pladsen, Alphonso Davies. Den 20-årige canadier kom til Tyskland fra MLS-klubben Vancover Whitecaps og efter bare seks måneder var han allerede en vigtig del af storklubbens startopstilling.

Mere om Omar Richards

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik