Huesca - Barcelona

Spanien: La Liga
Huesca
Estadio El AlcorazFuld tid0-1
Barcelona F. de Jong (27)
LineupReferat

Barca-sejr i Messis dobbelte jubilæumskamp

Af Victor Nyrup

Lionel Messi kunne fejre to store jubilæer, da FC Barcelona slog La Ligas bundhold Huesca på udebane.

Article image
Ritzau-Scanpix

FC Barcelona har ikke været i vanlig storform i La Liga i denne sæson, men dagens kamp mod Huesca måtte alligevel betragtes som en pligtsejr for det catalanske mandskab. Huesca indtog inden kampen La Ligas sidsteplads, og nordspanierne burde være en overkommelig modstander for Messi, Braithwaite og resten af Barca-mandskabet.

Danske Martin Braithwaite var med fra start i kampen, hvor Lionel Messi spillede sin La Liga-kamp nummer 500. Derudover var kampen mod bundholdet Messis kamp nummer 750 for FC Barcelona, og den lille argentiner mangler dermed blot 17 kampe for ”Blaugrana” for at udligne Xavis rekord på 767 kampe for klubben.

FC Barcelona startede som man kunne forvente bedst, og der skulle ikke gå mere end syv minutter, før den kun 18-årige Pedri kom frem til en stor chance, hvor han desværre for Barca afsluttede lige på Huesca-målmanden Alvaro Fernandes. FC Barcelona sad på kampen halvlegen igennem, hvor det catalanske mandskab pressede Huesca-forsvaret og kom frem til flere halve chancer.

Der skulle gå 27 minutter, før storfavoritterne bragte sig foran, da Messi med en millimeterpræcis aflevering fandt Frenkie De Jong fri i Huesca-feltet, hvor den unge hollænder uden besvær kunne flugte Barca foran. Føringsmålet ændrede ikke det store i kampbilledet, hvor Messi og co. dominerede kampen fuldstændig og kom frem til flere halve chancer. Det lykkedes dog ikke Barcelona at score flere mål i først halvleg som sluttede 1-0.

Det var et nærmest identisk kampbilede der udspillede sig i starten af anden halvleg, hvor FC Barcelona kom frem til flere chancer, og hvor Barca-angrebet manglede de sidste marginaler for at lukke kampen. 2-0-målet kom dog ikke for Koemans mandskab, og i løbet af anden halvleg frem kom Huesca frem til nogle enkelte chancer.

Efter 80 minutters spil blev Martin Braithwaite skiftet ud til fordel for Antoine Griezmann, efter en lidt anonym indsats af danskeren som havde et enkelt skud i første halvleg. I kampens slutfase pressede Huesca på for at få det udlignende mål, men kampen endte 1-0 til FC Barcelona i årets første kamp for begge mandskaber.

Med sejren bringer FC Barcelona sig op på 5.-pladsen i La Liga, mens Huesca fortsat er at finde allernederst i den bedste spanske række.

Huesca
(4-3-3)
1Álvaro Fernández
14Jorge Pulido (C) ↩72
4Pablo Ínsua
18Dimitrios Siovas
11Javier Galán
5Pedro Mosquera
17Mikel Rico ↩65
20Jaime Seoane ↩72
10Sergio Gómez ↩72
9Rafa Mir
15Javi Ontiveros
Bænk
25Andrés Fernández
12Shinji Okazaki ↪72
23Dani Escriche
16Luisinho
19Pedro López
2Idrissa Doumbia ↪65
7David Ferreiro ↪72
8Eugeni Valderrama
21Juan Carlos ↪72
26Kelechi Nwakali
Barcelona
(4-3-3)
1Marc-André ter Stegen
2Sergino Dest ↩75
4Ronald Araújo
15Clément Lenglet
18Jordi Alba
21Frenkie de Jong
5Sergio Busquets ↩75
16Pedro González López
10Lionel Messi (C)
9Martin Braithwaite ↩81
11Ousmane Dembélé
Bænk
13Neto
26Iñaki Peña
7Antoine Griezmann ↪81
17Francisco Trincão
29Konrad De La Fuente
24Junior Firpo
28Óscar Mingueza García ↪75
6Carles Aleñà
8Miralem Pjanić ↪75
12Ricard Puig Martí
19Matheus Fernandes

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik