Fodbold nyheder

Dansker kåret som årets spiller i Norge

Af Magnus Kisbye

Philip Zinckernagel er efter flotte præstationer kåret som årets spiller i den norske Eliteserie.

Article image


Bodø/Glimt blev i går officielt norske mestre med 19 point ned til andenpladsen. En af de spillere, der især har bidraget til det overlegne mesterskab, er danske Philip Zinckernagel. Den tidligere SønderjyskE-spiller har i sæsonens 30 kampe scoret 19 gange og assisteret yderligere 20. De tal rækker til en tredjeplads på topscorerlisten, mens han i overbevisende stil blev ligaens ’assistkonge’ med hele syv flere end nummer to.

Nu høster Zinckernagel frugterne af sine præstationer det seneste år, da han i går blev kåret til årets spiller i den bedste norske række. Han var nomineret sammen med holdkammeraten Patrick Berg og hans tidligere holdkammerat og nuværende AC Milan-spiller Jens Peter Hauge.

- Tak til mine holdkammerater, til min træner Kjetil Knutsen og hans assistenter samt den sportslige leder Aasmund Bjørkan. Uden dem var jeg aldrig nået så langt, lød det ifølge Ekstra Bladet fra Zinckernagel, da han i går fik overrakt titlen i sæsonens sidste kamp mod Viking.

Den tidligere AC Horsens-, AGF- og Randers-spiller Kasper Junker, der ligeledes tørner ud for Bodø/Glimt, blev topscorer i ligaen med 27 mål. De er vel at mærke scoret i 25 kampe.

Mere om Philip Zinckernagel

Mere om Bodø/Glimt

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik