M. Warming (90)
Henrik Varbøl Andersen

Lindstrøm bankede bundproppen

Vestegnens drenge satte sig igennem i anden halvleg og spillede sig helt i top.
Hjemmeholdet kunne spille sig alene i spidsen af Superligaen, hvis de kunne besejre bundproppen Lyngby. En situation som ikke så ud til at påvirke det unge hjemmehold i starten af kampen.

Allerede efter et minut og tredive sekunder udnyttede Jesper Lindstrøm en brøler i Lyngby-defensiven. En Lyngby-forsvar spillede bolden direkte hen i fødderne af Lindstrøm, som sikkert sparkede bolden ind i det lange hjørne uden chance for gæsternes målmand Thomas Mikkelsen.

Efter scoringen var det dog lidt overraskende som om, at Superligaens førerhold slap grebet og overlod initiativet til Lyngby. Det udnyttede gæsterne til at forsøge sig flere gange. De manglede dog i den grad skarphed, og kunne derfor gå til pause nede 0-1.

Føringen var vist det eneste som Niels Fredriksen kunne være tilfreds med. Dårligt presspil og dårlig boldomgang fra hjemmeholdet vidnede ikke om et hold, der vil være i stand til at spille med om guldet på længere sigt.

Blot et minut inde i anden halvleg sørgede Brøndby så for at punktere Lyngbys ambitioner om at komme ud og give hjemmeholdet kamp til stregen. Efter et par kvikke kombinationer omkring gæsternes felt endte bolden ved Simon Hedlund, som uselvisk spillede på tværs til Mikael Uhre, der nemt kunne bringe hjemmeholdet på 2-0.

På tv-billederne fra TV3+ lignede det dog unægtelig at Uhre var offside. En gennemgang i VAR-rummet godkendte dog målet, og scoringen stod ved magt.

Blot små ti minutter senere blev kampen afgjort. Et godt gennembrud i højre side af Uhre, og et perfekt indlæg ind i hovedet af norske Sigurd Rosted som helt umarkeret ikke svigtede. 3-0 og kampen afgjort. Lyngby-spillerne virkede nu desillusioneret og uden gejst. Det ligner et hold, som nemt kan tage turen ned i 1. division.

Brøndby fortsatte den tunge dominans i anden halvleg, og de var som forvandlede i forhold til første halvleg. Stortalentet Jesper Lindstrøm bragede bolden i kassen fra en spids vinkel, og sendte de få Corona-fremmødte tilskuere i ekstase.

Kort før de 90 minutter udløb lykkedes det dog Lyngby at få lidt tiltrængt succes. Magnus Warming fik sidste fod på et hjørnespark, og reducerede til 1-4.

Lyngby må sande, at de lige nu er fanget på sidstepladsen i ligaen, og hvis de ikke strammer op, så kan de meget vel være nedrykker, når sæsonen slutter. Brøndby vandt på en aften, hvor de kunne nøjes med at præstere en enkelt halvleg.

Niels Fredriksens tropper lægger sig dermed i spidsen af ligaen med et enkelt point ned til mestrene fra Midtjylland, og med en Jesper Lindstrøm i topform kan de måske begynde at drømme stort igen på Vestegnen.