Fodbold nyheder

Engelsk legende om Maradona:
Han var fantastisk men havde ingen sportsånd

Af Victor Nyrup

Peter Shilton er manden der indkasserede til Diego Maradona og ”Guds hånd”, og englænderen har aldrig rigtigt tilgivet Maradona.

Article image

Diego Armando Maradona var som person en der skilte vandene. Det ene øjeblik donerede han gavmildt til velgørenhed, det næste blev han fanget i endnu en personlig skandale. Den polariserende personlighed tog den lille argentiner også med sig ind på banen, hvor han det ene øjeblik scorede det måske bedste mål nogensinde, og i samme kamp scorede han et om muligt endnu mere ikonisk mål med ”Guds hånd”. Begge mål blev scoret i VM-kvartfinalen mod England i 1986, en kamp som kun forstærker Maradonas aftryk på fodboldhistorien, men ikke udelukkende positivt.

Til kampen i Mexico vogtede Peter Shilton det engelske mål, og landsholdslegenden måtte sammen med resten af det engelske hold se sig slået 1-2, da kampen blevet spillet langt før, at der var noget der hed VAR. Selvom Shilton anser Maradona som sin bedste modspiller nogensinde og kalder hans død ”meget triste nyheder”, så er den tidligere målmand anderledes skeptisk hvad angår argentinerens sportslige optræden.

- Jeg kan ikke lide, at han aldrig undskyldte. Han sagde på intet tidspunkt, at han havde snydt, eller at han beklagede. I stedet kaldte han det ”Guds hånd”, og det var forkert af ham. Han var fantastisk men havde ingen sportsånd desværre, siger Shilton ifølge Daliy Mail.

Kampen og begge mål er siden blevet et af de klareste minder efter Diego Maradona, og de modstillinger der var en del af historien om den fabelagtige men til tider moralsk tvivlsomme superstjerne. Opgøret i 1986 knuste mange engelske hjerter, og Shilton selv tænker stadig på kampen og på ”Guds hånd”.

- Det har plaget mig gennem årene. Folk siger, at jeg skulle have nået bolden alligevel, og at jeg lod en mindre mand overspringe mig, men det er noget pjat. Det meste af det engelske hold der var med i Mexico har det på samme måde som mig.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik