Fodbold nyheder

Schalke 04 tæt på at være Bundesligaens dårligste nogensinde

Af Raymund Nelausen

Schalke 04 har ikke vundet en kamp i 24 forsøg, og klubben er derfor tæt på at blive det dårligste hold i Bundesligaens historie.

Leon Kuegeler/Reuters/Ritzau Scanpix
Leon Kuegeler/Reuters/Ritzau Scanpix

Det går ikke specielt godt for Schalke 04 i Bundesliga. Det har det faktisk ikke gjort i lang tid. ”De Kongeblå” fra Gelsenkirchen er i gang med en negativ stime, som er ved at sende dem i rekordbøgerne som det hold, der er gået flest kampe uden en sejr.

For at finde den seneste kamp, hvor Schalke 04-spillerne kunne fejre tre point, skal vi tilbage til 17. januar 2020, hvor de besejrede Borussia Mönchengladbach 2-0 på hjemmebane. Siden dengang er der blevet spillet hele 24 kampe, hvor Schalke 04 ikke har formået at vinde en eneste.

Dette er også tydeligt at se i denne sæson, hvor Schalke 04 er plantet solidt i bunden af den bedste tyske række med blot tre point efter otte kampe. De point kan de blandt andet takke danske Frederik Rønnow for, da han har været en vigtig mand, siden han kom til på en lejeaftale fra Eintracht Frankfurt.

På en all-time liste over flest kampe uden sejre ligger Schalke 04 på en andenplads. De er dog meget tæt på den kedelige førsteplads, der i dag tilhører Tasmania Berlin. Klubben, der i dag ikke længere eksisterer, spillede i 1965/1966 en katastrofal sæson, hvor de fra den anden spillerunde frem til den 32- spillerunde ikke formåede at vinde en kamp.

Desuden formåede Tasmania Berlin i den sæson kun at få otte point på 34. kampe, og det gør klubben til det absolut dårligste hold nogensinde i den tyske Bundesliga. Schalke 04 skal derfor minimum hente seks point, hvis de ikke også skal tage den rekord til sejr.

Næste chance for at bryde den dårlige stime for Rønnow og resten af Schalke-mandskabet er i weekenden, hvor Schalke 04 besøger Borussia Mönchengladbach på Borussia Park.

Mere om Schalke 04

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik