Fodbold nyheder

Madrids trumf-kort til at vinde Hålands underskrift

Af Troels Drasbech

Klubben kan få en potentiel super-dou i 2022.

Ina Fassbender/Reuters/Ritzau Scanpix
Ina Fassbender/Reuters/Ritzau Scanpix

For Martin Ødegaard har 2020/21-sæsonen været anset som den endegyldige, hvor det norske talent fik cementeret sig fast på midtbanen hos Real Madrid. Efter et blændende ophold ved Real Sociedad, lignede det for alvor tiden for Ødegaards gennembrud i den hvide trøje.

Det har dog ikke været en helt smertefri start, da nordmanden blev skadet under en landsholdssamling, hvilket holdt ham ukampdygtig i tre uger - den 21-årige fik dog den sidste halve time i Madrids seneste kamp mod Valencia. Trods den vaklende start på sæsonen anses han stadig som en af de primære brikker på det fremtidige Madrid-mandskab.

Hovedstadsklubben er på nippet til et mindre generationsskifte, hvor truppens nuværende aldersgennemsnit er 26,54 år ifølge Transfermarkt - flere af de primære stjerner som Ramos, Kroos, Modric og Benzema er alle i 30'erne. Men Ødegaard er ikke blot deres fremtidige håb som midtbane-general, han er også deres mulige trumf-kort til at sikre en ung, brandfarlig angriber i 2022.

Erling Håland har ifølge AS og flere medier en såkaldt 'gentlemen-aftale' med sin nuværende klub, Borussia Dortmund - den forlyder, at han får lov til at skifte klub i sommeren 2022. Taget Benzemas alder i 2022 i betragtning, han vil være 34, så har Madrid ifølge flere medier en stor interesse i Håland, hvilket skulle være gensidigt.

Udover den enorme attraktivitet Real Madrid har for Håland som en af de største klubber i verden, så har Los Blancos yderligere et trumf-kort i ærmet; nemlig Martin Ødegaard. De to norske kometer har et tydeligt, stærkt venskab når de mødes ved landsholdspauser, og deres stærke forhold til hinanden på banen vil være et enormt boost for Madrid i deres jagt på den 20-årige Borussia-bomber i 2022.

Real Madrid kunne meget vel opbygge en offensiv op omkring de to norske kometer, der om et par år formentlig vil have videreudviklet deres tydelige talentmasse - med en alder på henholdsvis 24 og 22 vil Ødegaard og Håland i 2022 blive en yderst lukrativ duo for det fremtidige Real Madrid.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik