RB Leipzig - Paris SG

Europa: Champions League
RB Leipzig C. Nkunku (42), E. Forsberg (Str. 57)
Red Bull ArenaFuld tid2-1
Paris SG Á. Di María (6), X Á. Di María (Str. 16), I. Gueye (69), P. Kimpembe (90)
OptaktLineupReferatVideo

Leipzig fik revanche mod PSG

Af Niels Nedergaard

RB Leipzig var på jagt efter revanche efter nederlaget i semifinalen i sidste års udgave af Champions League til Paris Saint-Germain, og tyskerne skulle få sin revanche, da de vendte opgøret på hovedet og vandt med 2-1.


Der var på forhånd lagt i kakkelovnen til et tæt opgør, da RB Leipzig på hjemmebane skulle forsøge at drille PSG og dermed tage revanche for sidste års semifinale i selvsamme turnering, hvor PSG besejrede tyskerne overlegent med 3-0.

Men intet tydede i starten af opgøret på, at hjemmeholdet skulle få revanche denne gang. For blot efter ti minutters spil bragte gæsterne sig foran 1-0, da Angel Di Mariá blev spillet fri og nemt kunne gøre det til 1-0 for franskmændene.

Efter et kvarters spil fik gæsterne så spillets største chance, da Moise Kean pillede bolden flot ned og blev herefter nedlagt i feltet. Straffespark til PSG, men Angel Di Mariá brændte den store mulighed, og så forblev stillingen 1-0 til gæsterne.

Resten af første halvleg dominerede gæsterne, og hjemmeholdet havde svært ved at komme ind i opgøret. Men ud af ingenting fandt Angelino pludselig Nkunku, og så kunne sidstnævnte bringe balance i regnskabet og gøre det til 1-1. Ganske ufortjent efter spil og chancer, men det var tyskerne nok ligeglade med. 1-1 på måltavlen, og det var også stillingen, da de to mandskaber gik til pause.

Og udligningen skabte fornyet håb hos hjemmeholdet, der kom bedst ud til anden halvleg og var mest på bolden. Ti minutter inde i anden halvleg følte Leipzig sig så snydt for et straffespark, da Emil Forsberg sparkede bolden op på Kimpempes arm. Og efter at situationen var blevet set igennem af VAR, blev tyskerne korrekt tildelt et straffespark. Det omsatte selvsamme Forsberg sikkert, og så var opgøret vendt på hovedet. 2-1 til Leipzig, og så lå revanchen alligevel og lurede.

Midt i anden halvleg blev gæsterne så reduceret til ti mand, da Idrissa Gueye blev tildelt sit andet gule kort, og så måtte midtbanespilleren gå tidligt i bad. En lille gave til hjemmeholdet, der pludselig virkede meget ovenpå og kunne nu forsøge at køre sejren hjem.

Lidt overraskende var det dog PSG, der var farligst mod slutningen af opgøret og lagde det lille tryk på hjemmeholdet. Leipzig fik dog afværget gæsternes pres, og dermed kunne tyskerne tage en tiltrængt sejr på 2-1 og ikke mindst få revanche efter deres nederlag i semifinalen i sidste års udgave af Champions League. PSG sluttede i øvrigt kampen med blot ni mand, da Kimpempe i frustration fik sit andet gule kort og måtte også gå i bad før tid.

RB Leipzig
(3-5-2)
1Péter Gulácsi
6Ibrahima Konaté
5Dayotchanculle Upamecano
4Willi Orban
22Nordi Mukiele ↩64
18Christopher Nkunku
7Marcel Sabitzer (C) ↩90
8Amadou Haidara ↩76
3Angeliño
10Emil Forsberg ↩76
25Daniel Olmo ↩64
Bænk
13Philipp Tschauner
33Josep Martínez
9Yussuf Poulsen ↪64
11Hwang Hee-Chan
19Alexander Sørloth
21Justin Kluivert ↪76
39Benjamin Henrichs ↪64
14Tyler Adams ↪76
20Lazar Samardžić
44Kevin Kampl ↪90
45Eric Martel
47Joscha Wosz
Paris SG
(4-3-3)
1Keylor Navas
24Alessandro Florenzi ↩84
15Danilo Pereira
3Presnel Kimpembe
20Layvin Kurzawa ↩73
27Idrissa Gueye
5Marquinhos (C)
21Ander Herrera
11Ángel Di María X
18Moise Kean
19Pablo Sarabia ↩73
Bænk
16Sergio Rico
60Mathyas Randriamamy
4Thilo Kehrer ↪73
22Abdou Diallo
25Mitchel Bakker ↪73
31Colin Dagba
32Timothee Pembele
8Leandro Paredes
12Rafinha ↪84
36Kays Ruiz-Atil
37Bandiougou Fadiga

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik