Sassuolo
M. Locatelli (59), M. Lopez (90)
Stefan Lindahl

Sassuolo ny nummer to i Serie A efter sejr over Napoli

Sassuolo vandt søndag aften på udebane over Napoli, og er derfor ny nummer to i Serie A.
Søndag aften mødte formstærke Napoli på hjemmebane næsten ligeså formstærke Sassuolo. Der var ingen tvivl om, hvad der kunne være motiverende for de to mandskaber, da dagens vinder ville rykke op på andenpladsen i Serie A.

Til kampen manglede gæsterne fra Sassuolo flere normale startere heriblandt deres offensiv-es Domenico Berardi og holdets målmagere Filip Djuricic og Francesco Caputo. Hos Napoli var kaptajnen Lorenzo Insigne ude med skade.

Sassuolo sad meget på spillet i kampens første 45 minutter, men det var Napoli, som var farligst i kampens indledning. Hjemmeholdets rekord-indkøb Victor Osimhen var her tæt på at bringe hjemmeholdet i front, men den nigerianske angriber misbrugte en kæmpe mulighed helt fri alene med Sassuolos keeper Andrea Consigli.

Napoli fyldte meget omkring gæsternes felt, og havde udover Osimhens store mulighed i indledningen også endnu et tilbud til angriberen og derefter Dries Mertens. Sassuolo formåede dog i store perioder at holde den defensive organisation stram, hvorfor hjemmeholdet kæmpede for at finde åbningerne. Napolitanerne blev derfor i flere omgange anvist til afslutninger udenfor feltet.

Sassuolo var sjældne gæster i Napolis felt, hvilket især skyldes, at Tiemoué Bakayoko på napolitanernes defensive midtbane i den grad havde taget arbejdshandskerne på. Franskmanden, som er udlånt til Napoli fra Chelsea, fyldte rigtig meget foran hjemmeholdets forsvarslinje, og ødelagde flere farlige muligheder for Sassuolo. Derudover var det meget tydeligt, at gæsterne savnede de normale offensiv-spillere, som manglede til dagens opgør.

Kant-spilleren Jeremie Boga havde Sassuolos bedste mulighed i første halvleg, hvilket var en afslutning fra kanten af feltet, som David Ospina i Napoli-målet sikkert sendte ud til et hjørnespark.

Om Gennaro Gattuso havde bedt sine spillere om at opsøge indlæg i kampens anden halvleg er svært at sige, men napolitanerne forsøgte sig i store dele af anden halvleg med spil over kanterne, hvorfra det ene indlæg efter det andet blev hamret ind i gæsternes felt. Lige meget kom der dog ud af det. Sassuolo-defensiven stod sikkert, og afviste gang på gang.

Efter en lille times spil skete der så det, som ikke måtte ske for hjemmeholdet. Backen Giovanni di Lorenzo fik jogget Sassuolos angriber Giacomo Raspadori godt og grundigt over foden inde i eget felt, og efter et VAR-tjek fik kampens dommeren vished om straffesparks-kendelsen. Dagens vikarierende Sassuolo-kaptajn Manuel Locatelli udnyttede sikkert muligheden, og bragte gæsterne foran.

På Gud ved hvilket Napoli-indlæg var Dries Mertens tæt på at udligne. Matteo Politano krøllede bolden om bagerst i feltet, og her modtog den belgiske angriber bolden. Mertens huggede til den første gang, men afslutningen havnede både over og ved siden af Sassuolo-buret.

Selvom Sassuolo var foran, og Napoli forsøgte at presse mere intenst, så var Roberto De Zerbis Sassuolo-mandskab ikke bange for Napoli. I store dele af halvlegen var det Sassuolo, som satte tempoet, og især Vlad Chiriches, som skiftede til Sassuolo fra netop Napoli i sommer, i gæsternes bagkæde var rolig med bolden i opspillet, og turde godt bevæge sig rundt blandt hjemmeholdets offensive spillere med bolden i fødderne.

I slutningen af kampen intensiverede Napoli jagten på en udligning yderligere, men det blev lige ved og næsten i flere episoder. I starten af overtiden lykkedes det endelig Napoli at få bolden ind bag Consigli i Napoli-buret. På indlægget befandt Osimhen sig dog i offside, hvorfor Manolas’ mål blev annulleret, da bolden kom til den græske forsvarsspiller fra netop Osimhen.

Der manglede ikke intensitet i slutminutterne på Stadio San Paolo i Napoli. Først var Napolis Osimhen og Sassuolo-keeperen Consigli ved at flå hovedet af hinanden efter en duel, og kort efter cementerede Maxime Lopez gæsternes sejr, da han drev gæk med hele Napoli-forsvaret, som stod og betragtede som opgivende statister, da han sendte bolden ind bag Ospina til 2-0.

Med sejren rykker Sassuolo op på Serie A’s andenplads. Napoli rykker ned på tabellens femteplads, og har nu tabt deres første kamp på banen i Serie A i indeværende sæson, hvor det eneste nederlag hidtil var skrivebordsnederlaget til Juventus.