ALT om EM 2021

Liverpool - FC Midtjylland

Europa: Champions League
Liverpool D. Jota (55), Mohamed Salah (Str. 90)
AnfieldFuld tid2-0
FC Midtjylland
OptaktLineupReferatVideo

Ingen magisk aften på Anfield

Af Henrik Varbøl Andersen

Der har før været mange magiske aftener på det legendariske stadion i Liverpool, men aftenens kamp blev aldrig en stor forestilling på trods af oprejsning til de danske mestre.


FC Midtjylland jagtede oprejsning efter deres Champions League-debut, hvor de tabte 0-4 til Atalanta. Hjemmeholdet fra Liverpool skulle fortsætte deres sejrs-stime efter 1-0 ude over Ajax. Klopp havde overraskende valgt at sætte både Salah, Mane og Firmino på bænken fra start. Eneste ændring hos gæsterne var Mikkel Andersen, der afløste en skadet Jesper Hansen i målet.

Anders Dreyer kunne have givet de danske mestre en drømmestart, da han fik en friløber allerede efter to minutters spil, men Liverpool-målmand Alisson viste på ny klassen og pillede Dreyers afslutning. Det var i øvrigt første halvlegs bedste mulighed. En halvleg hvor hjemmeholdet havde bolden mest, men intet skabte.

For at gøre ondt værre så måtte Fabinho efter en halv time forlade banen med noget, der kunne ligne en fiberskade. Ind kom 19-årige Rhys Williams som i sidste sæson var lejet ud fra mestrene til Kidderminster fra den sjette bedste række i England.

0-0 ved pausen og det klædte ikke rigtigt Liverpools-spil at Salah, Firmino og Mane sad ude på bænken. Reserverne havde svært ved at finde hinanden og de kreative ideer til at finde pladsen i midtjydernes defensiv. De danske mestre kunne til gengæld glæde sig over en resultatmæssig forbedret indsats i forhold til pausefløjtet mod Atalanta, hvor stillingen var 0-3.

I pausen havde Klopp lavet endnu en ændring på holdet, da anfører Jordan Henderson blev afløst af Georginio Wijnaldum. Det hjalp ikke rigtig på favoritternes spil, da de fortsat ikke formåede at skabe noget særligt foran gæsternes mål.

Klasse fornægter sig dog sjældent, og på en dag hvor den offensive glans ikke var stor, så var det alligevel et klassemål, som hjemmeholdet fik lavet efter 55 minutter. Xherdan Shaqiri splittede Midtjyllands defensiv ad da han spillede Trent Alexander-Arnold fri i dybden. Han kunne let lægge bolden ind til en fri Diogo Jota, som let scorede til 1-0. En lidt hård skæbne for gæsterne, som indtil da havde været mere end med i kampen.

Efter små 60 minutter reagerede Klopp så på den noget blege offensiv. Stjernerne Salah og Mane blev sendt ind i stedet for Origi og Minamino, der måske ikke ligefrem overbeviste manager Klopp. Brian Priske reagerede også efter 66 og 72 minutter med indskiftninger af Mikkel Andersson og Evander for at give gæsterne en offensiv indsprøjtning.

Liverpool begyndte langsomt at trække sig lidt længere tilbage og overlade styringen af kampen til de midtjyske ulve. Der var dog ikke det helt afgørende bid i offensiven, selvom Evander kom tæt på efter 76 minutter, da han drejede rundt i feltet og fik afsluttet forbi målet.

I det 80-minut satte gæsterne så Bozhidar Kraev og Luca Pfeiffer ind i et sidste forsøg på at ændre kampens resultat. Mulighederne lå til det, da det virkede til, at de engelske mestre var begyndt at spekulere frem mod weekendens møde med West Ham.

Anders Dreyer var tæt på at blive helten i slutminutterne, da han elegant gled forbi Joe Gomez, men hans afslutning gik snert forbi stolpen. I overtiden blev kampen så afgjort, da Alexander-Arnold sendte Salah afsted i dybden. Paulinho måtte tage ulovlige midler i brug og stoppede den egyptiske målkonge. Straffespark til hjemmeholdet.

Her svigtede Salah ikke og afgjorde kampen med 2-0 scoringen. Det blev enden på kampen. En kamp som de danske mestre havde stor ære af, da de var godt med i kampen hele vejen.

Liverpool skal nu kigge på en ny løsning i forsvaret, hvis det viser sig, at Fabinho er ude med en skade. De tog dog de tre point med sig uden at overanstrenge sig i løbet af de 90 minutter.

Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold
3Fabinho ↩30
12Joe Gomez
26Andrew Robertson
23Xherdan Shaqiri
14Jordan Henderson (C) ↩46
7James Milner
20Diogo Jota ↩81
18Takumi Minamino ↩61
27Divock Origi ↩60
Bænk
13Adrián
62Caoimhin Kelleher
9Roberto Firmino ↪81
10Sadio Mané ↪60
11Mohamed Salah ↪61
46Rhys Williams ↪30
76Neco Williams
5Georginio Wijnaldum ↪46
17Curtis Jones
64Jake Cain
FC Midtjylland
(4-2-3-1)
31Mikkel Andersen
6Joel Andersson
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz
29Paulinho
40Jens-Lys Cajuste ↩81
38Frank Onyeka
36Anders Dreyer
7Pione Sisto ↩72
11Awer Mabil ↩66
9Sory Kaba ↩81
Bænk
16Valdemar Birksø Thorsen
30Oliver Ottesen
26Lasse Vibe
33Luca Pfeiffer ↪81
45Gustav Isaksen
2Dion Cools
44Nikolas Dyhr
10Evander da Silva Ferreira ↪72
15Bozhidar Kraev ↪81
25Manjrekar James
34Mikael Anderson ↪66
43Nicolas Madsen

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik