StillingReferat
Jonathan Kjær Troelsen

FCK vinder dramatisk kamp i Aarhus

Der var storkamp i Superligaen søndag aften, da AGF tog imod FC København hjemme på Ceres Park.
Kampen havde ikke rundet mange minutter, før aftenens første dramatik opstod. AGFs højreback, Alexander Munksgaard, var gået ned i en glidende tackling for at blokere Viktor Fischers indlæg. Munksgaard fik ikke blokeret indlægget, og i stedet blev der kraftigt appelleret for straffespark fra FCK-lejren. De mente at bolden havde ramt Munksgaard på hånden.

Kampens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen, vinkede afværgende, og spillet fortsatte. Det var dog kun indtil næste spilstop. Her blev spillet stoppet, for at situationen kort forinden skule gennemses af VAR. Der gik en håndfuld minutter, hvor spillet var sat på pause, men til sidst valgte Mads-Kristoffer Kristoffersen at dømme straffespark, efter at have set situationen på video.

Vanen tro var det Jonas Wind, som skulle eksekvere. Den talentfulde angriber var sikkerheden selv, og han passerede Kamil Grabara i AGF-målet med et frækt lille chip. Dermed var FCK foran 1-0 efter ni minutter.

Få minutter senere var der igen dramatik. Her blev københavnernes Mohamed Daramy nedlagt, og det mente FCK-spillerne var for voldsomt. Derfor opstod der tumult blandt de fleste af banens spillere, og det resulterede i advarsler til både Mathias Zanka Jørgensen og Nicolai Poulsen.

Resten af første halvleg forblev uden de helt store målchancer, og generelt havde især AGF udfordringer ved at blive farlige. Derfor var pausestillingen 1-0 til gæsterne.
Anden halvleg startede med FCK som det bedste hold. Kombinationerne flød, og AGF havde det svært. Det blev ikke lettere for hjemmeholdet efter en times spil. Her gik Nicolai Poulsen ned i en satset tackling, og her ramte han Viktor Fischer. Det resulterede i advarsel nummer to til den defensive ankermand, og derfor måtte Poulsen tidligt i bad.

Det skulle ikke være den eneste, som skulle forlade banen før tid. Efter 76 minutter fik FCK-angriberen Mikkel Kaufmann også sit andet gule kort, og så var der udlignet i antal spillere på banen.

Fem minutter før tid var det centimeter, der gjorde, at der ikke også blev udlignet på måltavlen. Her steg Patrick Mortensen til vejrs og headede bolden på overliggeren.

På trods af et lille pres til sidst i kampen, formåede AGF aldrig at finde netmaskerne. Derfor endte kampen med en 1-0-sejr til de københavnske gæster, og det var en tiltrængt succes efter en dårlig sæsonstart.