Fodbold nyheder

Har Klopp løst van Dijk-udfordringen?

Af Henrik Varbøl Andersen

Første kamp efter van Dijk-chokket lykkedes det ”The Reds” at holde målet rent for anden gang i sæsonen, og det var takket være afløseren.

Article image
Ritzau-Scanpix

Brasilianske Fabinho er måske løsningen for Jürgen Klopp og Liverpool, når det kommer til at finde afløseren for langtidsskadede Virgil van Dijk. I hvert fald imponerede brasilianeren sin hollandske holdkammerat Georginio Wijnaldum i Champions League-sejren på 1-0 ude over Ajax:

- Fabinho gør det fantastisk som centerforsvarer. Jeg tror, i de kampe han har spillet der, har vi ikke lukket mål ind. Derudover måden han spiller på. Det er som om, han har spillet der hele sit liv, udtalte hollænderen efter Champions League-kampen i går.

Jürgen Klopp var også godt tilfreds med hvad han så fra sin ”nye” centerforsvar, som fik pladsen ved siden af Joe Gomez:

- Kombinationen med Joe og Fabinho er jeg ikke sikker på, vi har brugt før. Måske en enkelt gang før, jeg er ikke sikker. Fabinho kan spille positionen, og han gør det lige nu. Jeg er ikke overrasket over, at han spiller godt på den position, ellers ville vi have overvejet en anden løsning på pladsen.

Udover van Dijk var også Joel Matip ude af Liverpools trup til opgøret mod Ajax. Med 1-0 sejren fik Liverpool en god start på Champions League og på livet uden van Dijk. Det var blot anden gang i sæsonen, at ”The Reds” formåede at spille til nul. Første gang var i 2-0 sejren ude over Chelsea.

Med præstationen kan det være at Fabinho skal vænne sig til at være den langsigtede erstatning i mestrenes defensiv. Han blev i flere medier kåret til Liverpools bedste spiller i Champions League-opgøret.

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Dortmund - LazioChampions League - Ferencváros - BarcelonaChampions League - Manchester U - Paris SGChampions League - Sevilla - Chelsea