Fodbold nyheder

Real Madrid ville have Simon Kjær

Af Torsten Brix

Ærlige udmeldinger fra forsvarsspilleren…

Article image
Ritzau-Scanpix

- Jeg havde været udtaget til unionshold, og det gik jo godt i klubben, så jeg vidste godt, at jeg var en fin fodboldspiller af min alder, men først da Real Madrid ringede og ville have mig til prøvetræning - og da de så straks derefter ville købe mig, der tænkte jeg: “Okay - det kan sgu godt være, at jeg er lidt mere end bare en god spiller fra Lund og Horsens.” Det var første gang, at det virkelig gik op for mig, at mine drømme faktisk kunne gå i opfyldelse.

Sådan siger landsholdsanføreren Simon Kjær til Tipsbladet om starten af karrieren og den store interesse for forsvarsspilleren. Kjær har spillet i mange store klubber, men har også taget nogle svære valg.

- Jeg husker engang i de tidlige teenage-år, hvor der var en slags fest med gamle klassekammerater i Lund, og jeg ville gerne med. Det skulle slet ikke være noget vildt, men jeg havde fodboldkamp dagen efter. Min far sagde: “Tag bare med, men så finder du selv ud af at komme til fodbold i morgen. Jeg kører dig ikke 4-5 gange om ugen til fodbold, hvis du tager til fest dagen før en kamp. Vi gør det her ordentligt,” sagde han - og fik mig til at tænke som en professionel.

- Engang stod der i en overskrift i en avis, at min far havde pacet mig, og det gjorde ham faktisk ked af det, for det var ikke sådan, det fungerede. Jeg elskede det jo, og han gjorde det helt rigtige for mig.

Mere om Simon Kjær

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik