Roma - Juventus

Italien: Serie A
Roma J. Veretout (Str. 31), J. Veretout (45)
Stadio Olimpico (Roma)Fuld tid2-2
Juventus C. Ronaldo (Str. 44), A. Rabiot (62), C. Ronaldo (69)
LineupReferat

Air Ronaldo redder Juve i Rom

Af Stefan Lindahl

Den sene søndagskamp i Serie A stod mellem Roma og Juventus i Rom. Det blev en kamp, hvor Cristiano Ronaldo reddede gæsterne fra et nederlag.

Article image

Søndag aften bød på storkamp i Serie A, da Roma på hjemmebane tog imod Juventus. I kampen fik Alvaro Morata sin anden Juventus-debut, da han startede inde i Torino-klubbens angreb. Spanieren blev dog overhovedet ikke nogen faktor i kampen.

I første halvleg bølgende spillet frem og tilbage. Roma var slet ikke bange for at udfordre Juventus, og åbnede flere gange deres eget bagrum for at presse de forsvarende mestre højt oppe på banen. Det var også Roma, som fik kampens første store chance, da Henrikh Mkhitaryan kom helt fri igennem. Armeneren misbrugte dog det store tilbud.

Romerne kom dog foran efter 30 minutter. Juventus-franskmanden Adrien Rabiot flagrede rundt med armen langt fra kroppen, da en afslutning udefra ramte ham. Dommeren takserede aktionen til et straffespark, som Romas Jordan Veretout noget usikkert omsatte til scoring. Juve-keeperen Szczesny havde hele den ene hånd på, men kunne ikke holde bolden ude af nettet.

Kort før halvleg dømte dommer Marco Di Bello igen straffespark. Denne gang var det i den anden ende, hvor Romas Lorenzo Pellegrini, ligesom Rabiot, havde armen flagrende i luften. Cristiano Ronaldo eksekverede sikkert muligheden fra de elleve meter med sit andet sæson-mål.

Roma endte dog med at gå til halvleg med en føring. Et Juve-boldtab efter en dødbold endte med en Roma-omstilling, som havnede i fødderne på Mkhitaryan, der slæbte bolden med frem til gæsternes felt, hvor han sendte den på tværs til midtbane-dynamoen Veretout, som med sit andet mål i kampen sikkert bragte romerne foran på ny.

Kampbilledet fra de første 45 minutter fortsatte i anden halvleg. Roma var dog klart mest chanceskabende, og især Edin Dzeko kom i fokus. Roma-kaptajnen misbrugte to kæmpe tilbud i løbet af halvlegen, hvor bosnieren havde mulighederne for at bringe hjemmeholdet yderligere foran.

Efter en times spil blev Romas chancer for en sejr over Juve øget, da Adrien Rabiot, der spillede en skidt kamp i Rom, efter en dårlig førstegangsberøring i en totalt ufarlig situation satte en alt for hård tackling ind på Mkhitaryan. Dommeren gav korrekt franskmanden hans anden advarsel i kampen og dermed marchordrer.

Efter det røde kort vågnede Juve for alvor op. Pirlos spillere begyndte at bevæge sig mere på banen, og lige pludselig skete det som så mange gange før. Cristiano Ronaldo bevægede sig med i boksen, da et Juventus-angreb åbnede sig i højresiden. Her sendte Danilo et indlæg ind i boksen, hvor den portugisiske superstjerne kom højest, og sikkert dirigerede bolden ind bag Roma-keeperen Antonio Mirante.

Roma forsøgte at skabe det afgørende moment i overtal. Med flere stressede opspilsfejl lykkedes det dog ikke romerne at få skabt noget, som for alvor blev farligt.

Efter 93 minutter kunne Di Bello så fløjte af. Juventus blev de helt store vindere i en jævnbyrdig kamp, hvor romernes manglende skarphed endte med at sikre gæsterne det ene point.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik