Fodbold nyheder

Bayern er Super Cup-mestre efter forlænget spilletid

Af Obaida El-Itr

De tyske mestre kunne endnu engang fejre en titel, da de slog Sevilla i Super Cup-finalen med 2-1.


Puskás Aréna i Budapest lagde græs til aftenens Super Cup-finale mellem sidste sæsons Europa League-vinder, Sevilla, og tyske Bayern Munchen, som fortjent løftede pokalen med de store ører.

Allerede efter de første to minutter, fik man indtrykket af, at denne torsdag aften kunne blive rigtig lang for Sevilla-mandskabet. Tyskerne lagde et højt pres fra start, og midtbanen bestående af Kimmich og Goretzka lykkedes med at bryde bolden et par gange på spaniernes banehalvdel, men det førte dog ikke til de største chancer.

Som minutterne passerede, viste Julen Lopeteguis tropper, at de ikke var kommet for at agere kegler for tyskerne. Sevillas gode periode gav gevinst efter 13 minutter, da Ocampos på sikker vis eksekverede et straffespark begået af Alaba, som gik i rykken på Rakitic. 1-0 til spanierne.

Efter målet var det Hansi Flicks tropper, der sad på spillet, og efter 20 minutter kom den første store chance, da Lewandowski spillede bolden tå tværs til Thomas Muller, som ikke udnyttede muligheden. 10 minutter senere fik den polske angriber en friløber, som han noget usædvanligt brænder.

Det lå lidt i luften, at de forsvarende Champions League-vindere snart ville udligne og 10 minutter før halvleg, kom forløsningen for tyskerne. Muller finder Lewandowski, som flot får lagt den til rette for Goretzka, som sikkert banker den ind bag Sevilla-målmanden. 1-1.

I resten af første halvleg bølgede spillet frem og tilbage, og ingen af holdende kom frem til det helt store.

Fem minutter inde i anden halvleg fik Sevilla sig noget af en forskrækkelse, da Lewandowski efter flot sammenspil med Muller kunne sparke bolden i mål, men målet blev underkendt for offside efter VAR-tjek.

Derefter sad de forsvarende Bundesliga-mestre tungt på spillet, og det var kun på omstillinger, at La Liga-mandskabet blev farlige.

I 86´ minut missede Alaba en høj bold, og så kunne Sevilla slå kontra. Indskiftede En-Nesyri var Alene med Neuer, som kom flot ned til marokkanerens sløje afslutning. Efter 90 minutter var ingen vinder fundet, og kampen skulle derfor ud i forlænget spilletid.

Kun ét minut efter den lille pause, var En-Nesyri igen tæt på at sparke bolden i kassen, men igen viste Neuer, hvorfor han af mange betragtes som verdens bedste målmand, da han på fornemmeste vis reddede med en fodparade.

Det var dog stadig de tyske mestre, der dominerede, og trætheden begyndte tydeligvis at indfinde sig hos Ocampos og Co.
103 minutter var der spillet, da spanske Martinez gjorde det til 2-1 på et hovedstød.

Det lykkedes ikke rigtig for det trætte Sevilla-mandskab at svare igen, og dermed kan Bayern Munchen føje endnu et trofæ til pokalskabet.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik