Brøndby - FC Nordsjælland

Danmark: Superligaen
Brøndby S. Hedlund (48), X A. Jung (Str. 71), L. Christensen (75), S. Rosted (90)
Brøndby StadionFuld tid3-2
FC Nordsjælland M. Diomande (12), M. Rygaard (38)
LineupReferat

Vild kamp - Brøndby IF vandt i overtiden

Af Mike Hjulmand

Det blev til et kæmpe drama på Brøndby Stadion i 1. runde af den nye sæson, hvor FCN førte med 2-0 ved pausen, men Brøndby IF endte med at vinde 3-2 efter en vild 2. halvleg.

Article image
Ritzau-Scanpix

En bølgende start med angreb på angreb, hvor hverken dagens hjemmehold, Brøndby IF eller gæsterne FC Nordsjælland kunne finde deres fodfæste. Det var tydeligt at se, at begge hold gerne ville være det dominerende hold, men den plan var modstanderne ikke med på.

Første gange, at FC Nordsjælland blev farlige, så fik Niels Frederiksens tropper det at mærke for alvor. Et hjørnespark i FCNs højre side, blev snittet videre af Ulrik Yttergård Jenssen og ind til en helt fri Mohammed Diomande, som nemt kunne heade gæsterne i front og helt uden chance for Marvin Schwäbe i Brøndby-målet. Drømmestart for gæsterne.


Gigantisk mulighed til hjemmeholdet. Gennembruds stærke Andreas Bruus kom igennem via Brøndbys højreside og smækkede et fladt indlæg ind i FCN-feltet, hvor Lasse Vigen stod helt fri, men en rigtig god redning af Peter Vindahl-Jensen i FCN-målet, fik forhindret en Brøndby-udligning. Der skulle Lasse Vigen virkelig havde scoret Brøndbys første mål i sæsonen.

Niels Frederiksens tropper kom bedre med mod første halvlegs slutning, men så viste Flemming Pedersens tropper sig atter frem. Et fremragende gennemspillet angreb endte med et indlæg ind i Brøndby-feltet, hvor Mikkel Rygaard kom først på bolden og sparkede FC Nordsjælland foran med 2-0 kort inden pausefløjt. Efterfølgende i anden ende kom Mikael Uhre alene igennem mod Peter Vindahl-Jensen, men igen reddet FCN-keeper flot.

En trods reaktion fra Niels Frederiksen ved anden halvlegs start. Anis Ben Slimane blev flået ud og ind med Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm.

Spændingen kom ret hurtigt tilbage i opgøret, da Simon Hedlund blot skulle bruge to minutter af anden halvleg på at sparke en reducering i kassen. Et mål som FC Nordsjælland nok ikke vil være særlig stolte af efter, da en stor forsvarsfejl
Satte gang i Brøndby-angrebet. Den scoring gav BIF tro på tingene igen. Kort efter kom Andreas Bruus atter flyvende fremad i Brøndbys højreside, hvor et indlæg var meget tæt på at finde en fri Jesper Lindstrøm i feltet.

Nu stor mulighed, men denne gang til FC Nordsjælland som ellers har været helt væk i anden halvlegs begyndelse. En høj bold ind i Brøndbys felt, og kunne Isaac Atanga helt fri heade til bolden, men til FCNs store skuffelse blev det totalt ufarligt og forsøget endte forbi mål.

En dybde bold til Simon Hedlund, hvor han gik forbi Peter Vindahl-Jensen og efterfølgende nedlagt. Korrekt dømt straffespark af dagens dommer Jens Maae. Anthony Jung lagde bold på feltet, men Peter Vindahl-Jensen ville det anerledes og reddet tyskerens forsøg. Få sekunder senere fik Brøndby IF et hjørne, hvor Mikael Uhre kom højst og headet bolden på overliggeren, FCN slap med nød og næppe i disse minutter, men gæsterne kunne ikke holde stand. Få minutter senere blev presset for meget og Lasse Vigen som vitterligt også skyldte et mål efter sin store afbrænder i første halvleg. Vigen modtog bolden ude foran feltet og sparkede køligt bolden i det lange hjørne, helt uden chance for Peter Vindahl-Jensen i FCN-målet.


FC Nordsjælland smed det hele over styr. I kampens 95 minut headet Sigurd Rosted scoringen til 3-2 i nettet efter et hjørnespark. En formidabel anden halvleg af Brøndby IF, hvor Niels Frederiksen virkelig må have talt med store bogstaver i pausen.

Flemming Pedersen og FC Nordsjælland må virkelig ærgre sig oven på dette. FCN havde totalt styr på Brøndby i første halvleg, men smed simpelthen det hele væk i anden halvleg.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik