Danmark - England

Europa: UEFA Nations League
Danmark
ParkenFuld tid0-0
England
LineupReferat

Eriksen misser kæmpechance i nullert mod England

Af Jonathan Kjær Troelsen

Det var tæt på, men Danmark måtte nøjes med et enkelt point, da de tog imod England i Telia Parken.

Article image
Ritzau-Scanpix

Danmark og England mødtes tirsdag aften i Nations League, hvor Danmark skulle forsøge at revanchere sig efter 0-2 nederlaget til Belgien lørdag aften. England kom fra en heldig sejr, hvor de besejrede Island med 1-0 efter en sen straffesparksscoring, og de skulle bruge aftenens kamp på at finde et bedre spillemæssigt niveau.

Det blev dog aldrig for alvor Englands kamp. Undervejs i første halvleg var Danmark det farligste hold, hvor blandt andet Kasper Dolberg fik et farligt forsøg reddet af Jordan Pickford i England-målet. De engelske gæster blev aldrig rigtig farlige i første halvleg, og dermed sluttede de første 45 minutter målløst.

Anden halvleg startede med en øget intensitet, hvor den generelle tænding over hele banen var steget et par niveauer. I anden halvleg vågnede England en smule op fra sin søvn og fik presset Danmark ad flere omgange. Dog udmøntede det sig aldrig i de store chancer, og samtidig havde Danmark i den anden ende også svært ved at skabe muligheder.

Efter godt 80 minutters spil fik Christian Eriksen dog kampens største chance, som burde have resulteret i et føringsmål. Her var det Daniel Wass, som sendte et indlæg ind til Yussuf Poulsen, som lagde bolden til rette for Eriksen midt foran mål. Uheldigvis bankede Eriksen bolden over mål, og en 100 procent-chance var blevet misbrugt.

Dermed sluttede kampen, som den startede. Nemlig målløst. Med det uafgjorte resultat har Danmark et point efter to kampe, mens England har fire point.

I gruppens anden kamp vandt Belgien 5-1 på hjemmebane mod Island, og det betyder, at vores nordiske naboer ligger på gruppens sidsteplads med nul point.

Mere om kampen

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik