Fodbold nyheder

Vidste du, at de har spillet for...

Vidste du, at de har spillet for - AC Milan

Af Stefan Lindahl

Indkast giver dig her en liste på 12 tidligere AC Milan-spillere, som du måske ikke vidste, havde spillet for “Rossoneri”.

Article image
Ritzau-Scanpix

Fernando Torres
I 2019 lagde den spanske angriber Fernando Torres støvlerne på hylden efter en gloværdig karriere, hvor han vandt alt. Han nåede som aktive at optræde for flere af de største europæiske fodboldklubber heriblandt AC Milan. Spanieren kom til Milan fra Chelsea, først på lån i en sæson, inden han blev permanent spiller i Serie A-klubben, som måtte punge ud med 7,5 mio. kroner. Fire dage efter det permanente skifte til Milan sendte italienerne ham til Atletico Madrid, hvor han spillede sin første senior-fodboldkamp. 18 måneder senere var Torres permanent Atletico-spiller. I ti kampe for Milan scorede den spanske angriber, som nåede at repræsentere det spanske A-landshold 110, kun et enkelt mål.

Michael Essien
Den ghanesiske midtbanespiller Michael Essien, som af mange nok primært huskes for sin dage som Chelsea-spiller, tilbragte en enkelt sæson hos AC Milan. Serie A-klubben hentede Essien i Chelsea for 3,3 mio. kroner i januar 2014. Et halvt år forinden var midtbanespilleren returneret til Chelsea efter et endt leje-ophold hos spanske Real Madrid. Et år efter ankomsten til Milan fik Essien endnu engang ny arbejdsgiver i form af græske Panathinaikos, som hentede ghaneseren gratis i Italien. 22 kampe fik Essien for AC Milan.

Andrea Petagna
Den italienske angriber Andrea Petagna er et produkt fra AC Milans ungdomsakademi. På Milans Primavera-hold nåede Petagna 50 kampe og 20 scoringer, inden han blev rykket op i klubbens førsteholdstrup. Angriberen nåede fem førsteholdskampe for milaneserne, og tilbragte store perioder væk fra klubben som udlånt spiller. Destinationerne var Sampdoria, Latina Calcio, Vicenza og Ascoli. I januar 2016, da Petagna returnerede til Milan fra Ascoli, blev han solgt permanent til Atalanta, som gav 7,5 mio. kroner for italieneren.

Simone Verdi
Som ni-årig blev den italienske offensiv-spiller Simone Verdi ny spiller på AC Milans akademi. Otte år senere blev han solgt til Torino for 7,5 mio. kroner efter 51 kampe og 18 mål som Primavera-spiller i Milan. Han tilbragte de efterfølgende fire år væk fra Milano, inden han i sommeren 2015 blev hentet tilbage for 3,5 mio. kroner. Et år senere, efter to leje-ophold hos henholdsvis spanske Eibar og Carpi i hjemlandet, solgte Milan italieneren igen. Denne gang fik milaneserne 50 mio. kroner for Verdi, som drog til Bologna. For Milans førstehold blev det for italieneren til 42 minutter på banen.

Fabricio Coloccini
Den argentinske forsvarsspiller Fabricio Coloccini med den let genkendelige afro-frisure var i seks år ejet af AC Milan. Coloccini kom til klubben tilbage i 1999 fra Boca Juniors, hvor man betalte 57 mio. kroner for ham. Efter 18 måneder uden spilletid for Milans førsteholdstrup begyndte man at udlåne argentineren. Først var han i hjemlandet hos San Lorenzo, derefter i spanske Alaves, så i Atletico Madrid og til sidst hos Villarreal, inden han forlod Milan permanent for at spille hos spanske Deportivo La Coruna i januar 2005. I alt nåede Coloccini samlet fem kampe for Milan.

Bryan Cristante
Italienske Bryan Cristante er endnu et produkt fra AC Milans akademi. Midtbanespilleren spillede 51 kampe for Milans Primavera-mandskab og fem kampe for klubbens førstehold, inden man solgte ham til Benfica i sommeren 2014 for 40 mio. kroner. Kun i en enkelt sæson var Cristante tilknyttet klubbens førstehold. Senere i karrieren vendte Cristante tilbage til Italien på en permanent aftale, da Benfica solgte midtbanespilleren til Atalanta i sommeren 2018 for 39 mio. kroner.

Sokratis
Den græske forsvarsspiller Sokratis Papastathopoulos, som i sæsonen 2016/2017 blev kåret til årets græske fodboldspiller, kom til AC Milan i sommeren 2010 fra Genoa for 30 mio. kroner. Det blev dog for grækeren kun til en enkelt sæson hos milaneserne, inden han blev sendt retur til netop Genoa for 28 mio. kroner. Forsvarsspilleren spillede syv kampe for Milan i den ene sæson, og han var en del af det Milan-hold, som vandt Serie A i 2010/2011-sæsonen før Juventus’ tunge dominans. Efterfølgende har grækeren vundet trofæer med både Borussia Dortmund og Arsenal.

Pierre-Emerick Aubameyang
I januar 2018 solgte Borussia Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang til Arsenal for 487 mio. kroner. Derfor vil det sandsynligvis gøre ondt på enhver AC Milan-tilhængerne, når man opdager, at Milan i 2012 solgte angriberen til franske Saint-Étienne for mindre end 15 mio. kroner. Aubameyang kom til AC Milan i 2007, hvor han blev en del af klubbens Primavera-hold, for hvem han i 17 kampe nettede fire gange. Da Milan trak gaboneseren op i førsteholdstruppen, blev han øjeblikkeligt udlånt til franske Dijon, derefter til LOSC Lille, og senere AS Monaco, inden han skiftede permanent væk fra Milan. Aubameyang nåede aldrig en officiel førsteholdskamp for AC Milan.

Matteo Darmian
Den italienske højre back Matteo Damian kom også til AC Milan som ungdomsspiller. 11 år gammel var italieneren, da han forlod US Carcor. 37 kampe blev det til for italieneren på Milans Primavera-hold. Han fik dog kun spilletid i seks førsteholdskampe, selvom han var en del af klubbens førsteholdstrup i to hele sæsoner. Efter de to år blev han udlånt til Padova, og sæsonen senere forlod han Milan permanent, da Palermo købte ham for 10 mio. kroner.

Yoann Gourcuff
Den franske midtbanespiller, som blev kaldt den næste Zinedine Zidane, var i to sæsoner en del af AC Milan. Klubben hentede ham i franske Rennes for 30 mio. kroner i sommeren 2006. Efter 54 førsteholdskampe for milaneserne, var Gourcuff dog fortid igen. Han blev i sommeren 2008 udlånt til Girondins Bordeuax, hvortil han skiftede permanent sæsonen efter. Milan fik samlet 114 mio. kroner for franskmanden. I sin udlånte sæson vandt midtbanespilleren Ligue 1 med Bordeaux, og blev samme år kåret til årets fodboldspiller i Frankrig.

Christian Vieri
Juventus, Atletico Madrid, Lazio, Inter, AS Monaco og AC Milan. Det er blot udsnit af de klubber, som den italienske målmager Christian Vieri nåede at repræsentere i sin aktive spiller-karriere. Milan hentede Vieri på en fri transfer hos rivalerne Inter, og italieneren havde, før han kom til Milan, scoret over 100 mål i Serie A alene for netop Inter. Opholdet i Milan blev dog meget kort. Efter seks måneder som spiller i klubben, smuttede Vieri til Monaco på en fri transfer. For Milan nåede angriberen otte kampe og en enkel scoring i Serie A.

Rivaldo
Sommeren 2002 var på mange måder begivenhedsrig for den brasilianske legende og tidligere Ballon d’Or-vinder Rivaldo. Offensiv-spilleren startede sommeren med at vinde VM med Brasilien, og efterfølgende skiftede han fra FC Barcelona til AC Milan på en fri transfer. Rivaldo var dog kun i Milan i 18 måneder, inden han skiftede hjem til Brasilien, hvor Cruizero tog ham ligeledes på en fri transfer. For AC Milan blev det til 40 kampe for Rivaldo, og han bidrog med otte scoringer og seks oplæg. Derudover nåede han at vinde Champions League med den italienske klub.

Roberto Ayala
Den argentinske forsvarsklippe Roberto Ayala, som nåede 116 A-landskampe for Argentina, tilbragte de sidste år af 90’erne i AC Milan. Han kom til Milan fra Napoli for 57 mio. kroner. To sæsoner, en Scudetto og 35 førsteholdskampe senere var Ayala dog væk igen. Han skiftede i sen-sommeren 2000 til spanske Valencia for en samlet sum på 37,5 mio. kroner. Med den spanske storklub nåede argentineren at vinde to spanske mesterskaber. I Ayalas første Valencia-sæson nåede spanierne Champions League-finalen, som blev tabt efter straffesparkskonkurrence til Bayern München.

Mere om Milan

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Dortmund - ZenitChampions League - Juventus - BarcelonaChampions League - Manchester U - RB Leipzig