Manchester U - FC København

Europa: Europa League
Manchester U B. Fernandes (Str. 95)
RheinEnergieStadionAET1-0
FC København
LineupReferat

United overkom hård danskerfight i Köln

Af Kasper Duelund Jensen

Ole Gunnar Solskjær og co. har på søndag muligheden for at spille sig i Europa League-finalen. Det holdt dog hårdt i kvartfinalen mod FC København.

Solskjær, Manchester United
Solskjær, Manchester UnitedRitzau-Scanpix

RheinEnergieStadion i Köln lagde mandag aften græs til Europa Leagues kvartfinalebrag mellem FC København og Manchester United. Englænderne var inden opgøret spået som kæmpe favoritter, men det tog dem alligevel 120 minutter at få sat en stopper for københavnernes europæiske eventyr.

FC København havde generelt set stor ære af kampen - især de første 30 minutter, hvor det med lidt mere held i sprøjten kunne være blevet rigtig sjovt set med danske briller. I stedet begyndte United herefter at tage mere hånd om begivenhederne. Det blev da også til en scoring fra Mason Greenwood før dommerens pausefløjt, men den blev kort efter korrekt underkendt for offside.

I anden halvleg fortsatte United de fine offensive takter, og det var derfor kun en naturlig konsekvens af dette, at FC København-spillerne kom længere og længere tilbage på egen banehalvdel. United var decideret uheldige med ikke at finde vej til netmaskerne, da stolpen ikke bare en, men to gange stod i vejen. FC København havde dog også en fin mulighed til Bryan Oviedo efter et fremragende forarbejde af Rasmus Falk og Jonas Wind.

Da der ikke blev fundet vej til netmaskerne i den ordinære spilletid, måtte kampen en tur i to gange 15 minutters forlænget spilletid. Her viste United sig for stærke for Ståle Solbakkens tropper. "De Røde Djævle" havde flere gode scoringsmuligheder, men det var dog et straffespark begået på Anthony Martial, som endte med at blive udslagsgivende. Bruno Fernandes var efterfølgende nemlig sikkerheden selv fra ellevemeterpletten, og så var de rødblusede United-spillere ellers på vej mod Europa Leagues semifinaler.

FC København forsøgte til sidst at presse på for en udligning, der kunne have taget kampen ud i en straffesparkskonkurrence. Den kom dog aldrig, da United-defensiven fik holdt stand.

United overkom dermed en hård danskerfight i Köln og kan nu se frem til at spille semifinale på søndag.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik