Liverpool - Aston Villa

England: Premier League
Liverpool S. Mané (71), C. Jones (89)
AnfieldFuld tid2-0
Aston Villa
LineupReferatVideo

Super Sadio og talentfulde Jones - Liverpool sænkede Aston Villa

Af Troels Drasbech

En triple-udskiftning efter en times spil ændrede kampbilledet for Liverpool i dagens kamp mod Aston Villa.

Liverpool tog i søndagens eftermiddagskamp imod nedrykningstruede Aston Villa, der var på jagt efter et brugbart resultat til nedrykningskampen – West Ham havde kort inden taget et vigtigt point ude mod Newcastle, hvilket efterlod Villa med et point op til frelse.

Liverpool skulle i den diametrale grøft ud og bevise, at klubben ikke længere spillede tømmermændsfodbold grundet mesterskabsfejringen, da de fik en stor 4-0-snitter i forrige kamp mod Manchester City.

Intensiteten i første halvleg var dog dybt skuffende – Liverpool var klart mest på bolden, men Aston Villa stod godt og gjorde det svært for hjemmeholdet at spille sig igennem til de store chancer.

Det største højdepunkt i første halvleg var derfor den flotte gestus af udeholdet, der inden kampstart stillede op til den famøse ‘guard of honor’, og dermed hyldede de, de nykårede mestre – yderligere havde Divock Origi fået en ny frisure, der skabte associationer til den rebelske basketball-spiller, Dennis Rodman, der blev kultfiguren i Netflix-serien “The Last Dance”.

Anden halvleg startede med en større intensitet fra Aston Villa – det var tydeligt, at udeholdet ville det mere. Grealish havde bl.a. et fint forsøg på kanten af feltet efter en flot omstilling, men vinklen blev for skarp.

Liverpool manglede energien, og Jurgen Klopp tog konsekvensen efter en times spil, da han indskiftede hele tre spillere på en gang. 10 minutter senere gav det pote for de nykårede mestre.

Trent Alexander-Arnold fandt Naby Keita på venstre side af feltet – den ofte udskældte midtbanespiller fandt herfra Sadio Mane med en smuk, præcis aflevering, der penetrerede Villa-forsvaret. Mane afsluttede første gang med venstreskøjten, og med hjælp fra overliggeren fløj bolden ind bare Pepe Reina i buret. 1-0 til Liverpool.

Indskiftede Curtis Jones, der lige har underskrevet en ny 5-årig kontrakt med Liverpool, knuste Aston Villas drøm om point i dagens kamp, da Salah flot lagde bolden til rette med et hovedstød, hvor Jones herefter halvflugtede bolden i kassen til slutresultatet 2-0.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Atalanta - Paris SGChampions League - RB Leipzig - Atlético Madrid