Fodbold nyheder

30 år, 239 spillere og 12 milliarder kroner:
Hvad er der sket i Liverpool siden 1990?

Af Christian Bang Jensen

Et utal af transfers er blevet gennemført, Mål er scoret, kampe er blevet vundet og tabt, og trænere er kommet ind og ud igen. Indkast.dk giver dig her et overblik over, hvad der er sket i Liverpool siden det seneste mesterskab.

Article image
Ritzau-Scanpix

Året for Liverpools seneste engelske mesterskab var 1990. Men torsdag aften gjorde Chelsea bod på det berømte ”Gerrard Slip,” da de med en 2-1-sejr over Manchester City, sendte pokalen til Anfield. Men hvad er der sket i Liverpool i de 30 år klubben har ventet på den 19. mesterskabspokal? Indkast.dk giver dig her et overblik over sjove, skæve og vanvittige statistikker fra de sidste 30 år.

- Liverpool har spillet 1.149 kampe svarende til 103.410 minutters fodbold (fraregnet tillægstid) i den bedste engelske række i jagten på titel nummer 19. 595 af de kampe er blevet til sejre, og man har scoret 1.968 mål i perioden.

- 239 forskellige spillere har optrådt i den røde trøje. Jamie Carragher har spillet flest kampe med 508 kampe for klubben. Steven Gerrard er en tæt nummer to på listen, mens den nuværende anfører, Jorden Henderson, har fået 266 kampe.

- Topscoreren i perioden er den Liverpool-fødte angriber Robbie Fowler, der nåede at score 128 mål for ”The Reds” uden at kunne krone en sæson med et mesterskab. Også her er legenden Steven Gerrard en tæt nummer to med lige over 120 mål. Mohamed Salah er nummer fire på listen med 71 Premier League-scoringer.

- Ronny Rosenthals var den første spiller til at skifte til Liverpool efter mesterskabet i 1990. Siden er der brugt 12.115.000.000 kroner på spillerindkøb.

- Succesmanager Jürgen Klopp er den ottende manager til at sidde i det varmeste sæde på Anfield siden Kenny Dalglish løftede den 18. titel i maj 1990.

- Ifølge tal fra Transfermarkt er der gennem de seneste 30 år gået over 24.698.942 mennesker gennem Anfield’s tælleapparater.

- Arsenal, Blackburn, Chelsea, Leeds, Leicester, Manchester City og Manchester United har alle vundet mindst ét engelsk mesterskab i mellem Liverpools to mesterskaber.

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik