Fodbold nyheder

Toni Kroos - Madrids geni-køb

Af Troels Drasbech

Toni Kroos har været en af klubbens bedste handler i det seneste årti.

Article image
Ritzau-Scanpix

Tilbage i 2014 købte Real Madrid til alles store overraskelse Toni Kroos fra Bayern München. Tyskeren var i gang med VM-slutrunden i Brasilien - en slutrunde hvor Kroos spillede alle minutter og yderligere bidrog med to mål og fire assists, og Tyskland endte yderligere med at vinde slutrunden.

Real Madrid formåede at købe Kroos for et meget overkommeligt beløb på 185 millioner kroner, og dermed kunne den daværende 24-årige midtbanespiller fejre et skifte til den spanske hovedstad sammen med VM-titlen. Et skifte som Bayerns daværende sportsdirektør, Matthias Sammer, kaldte for 'en stor fejl' nogle år senere. Det skriver spanske Marca.

Med den voldsomme inflation i nuværende fodbold kan man godt forstå, at Bayern-lejren har fortrudt deres utroligt billige salg af den bundrutinerede Toni Kroos. Madrid betalte bl.a. hele 500 millioner kroner for James Rodriguez i selvsamme transfervindue, efter colombianeren havde haft et fremragende VM, men det havde Kroos bestemt også.

Nu spoler vi tiden seks år frem til 2020, hvor Toni Kroos er blevet 30 år og stadig spiller for Real Madrid. I skrivende stund har tyskeren ifølge Transfermarkt en markedspris på 350 millioner kroner, hvilket næsten er det dobbelte af salgsprisen i 2014.

I sine seks sæsoner for Real Madrid har Kroos i gennemsnit spillet 44 kampe og 3702 minutter per sæson. Han har vundet hele 13 trofæer med "Los Blancos" og har stadig en sæson uden trofæer til gode - han har vundet to trofæer under Carlo Ancelotti, 10 under Zinedine Zidane og et enkelt under Santiago Solari.

Man kan roligt konkludere, at Kroos har været et geni-køb for Real Madrid, og intet tyder på, at successen ikke skulle fortsætte for midtbane-generalen, der hvis alt skulle gå galt, stadig kan sælges til et profitabelt beløb.

Mere om Toni Kroos

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik