StillingReferat
Malthe Noes

Målmandsdrop sikrede RB Leipzig det ene point

Hertha Berlin-keeperen trækker formentligt overskrifter i morgendagens aviser…
Aftenens tidlige Bundesliga-kamp bød på et opgør mellem RB Leipzig og Hertha Berlin. Kampen på Red Bull Arena skulle vise sig at være plaget af kampstop grundet skader og amatørfejl på banen.

I slutningen af første halvleg tog hjemmeholdet dominansen, hvilket også skulle bære frugt efter pausen. Efter 68 minutter spillet skulle kampens helt store højdepunkt falde. Lidt klumpspil foran Berlin-målet sikrede tjekkiske Patrik Schick et knaldhårdt forsøg direkte på målmanden, hvilket umiddelbart så harmløst ud. Til alles store overraskelse fumlede norske Rune Jarstein med bolden i hænderne, hvorefter bolden endte i netmaskerne. Den efterfølgende video afslørede, at nordmanden fik sat kroppen bag bolden, men uden kontrol over den fik skubbet den tilbage i eget mål. Derfor lignede det også længe, at RB Leipzig skulle hente endnu en sejr efter sidste weekends kanon-kamp mod Mainz.

Med otte minutter igen fik polske Piatek sat bolden sikkert ind på et kluntede begået straffespark, som skulle vise sig at være kampens sidste scoring. 2-2 i aftenens første opgør hvilket sikrer hjemmeholdet deres tiende uafgjorte kamp i sæsonen. En statistik som sydtyskerne umuligt kan være tilfredse med.

Leipzig ligger ni point bag Bayern München på førstepladsen.