Fodbold nyheder

Manchester United sagsøger populært fodboldspil

Af Frederik T. Sørensen

Football Manager-bagmændene har været en tur i retten, da Manchester United har sagsøgt virksomhederne bag spilserien.

Det er brugen af Manchester United-logoet på Bruno Fernandes' bryst, der får United-lejren til at råbe vagt i gevær.
Det er brugen af Manchester United-logoet på Bruno Fernandes' bryst, der får United-lejren til at råbe vagt i gevær. Ritzau-Scanpix

Sammen med FIFA og Pro Evolution Soccer-serien er Football Manager et af de mest populære fodboldspil på markedet. Ikke desto mindre er de nu blevet sagsøgt af Premier League-klubben Manchester United.

Klubben mener, at deres varemærke er blevet undermineret af spilserien. Det meddeler Belfast Telegraph. De mener, at Sports Interactive og Sega Publishing, der står bag Football Manager-serien, underminerer klubben ved ikke at bruge deres rigtige klublogo, men i stedet et fiktivt af slagsen i hvide og røde farver.

Ifølge mediet blev der fredag afholdt en høring om emnet, hvor en talsmand fra klubben, Simon Malynicz, meddelte retten, at Manchester Uniteds varemærker var et af verdens mest anerkendte og værdifulde.Han meddelte ifølge mediet desuden, at forbrugere forventer at se Uniteds logo ved siden af navnet, hvilket akkurat ikke er tilfældet i spilserien, og at det anses som uretmæssig brug af varemærket at friholde sig det ansvar.

Det er endnu uvist, hvornår der falder dom i sagen.

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik