Fodbold nyheder

Sørensen kunne have været Schmeichels arvtager i United

Af Frederik T. Sørensen

Thomas Sørensen, der fik 101 landskampe for Danmark, kunne have afløst Peter Schmeichel i United.

Her ses Thomas Sørensen i aktion for Stoke City, hvor han fik 127 kampe.
Her ses Thomas Sørensen i aktion for Stoke City, hvor han fik 127 kampe. Ritzau-Scanpix

Den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen drog i sommeren 1998 på et engelsk eventyr, da han forlod de trygge rammer i OB, hvor han havde fået sin fodboldopdragelse.

Det var klubben Sunderland i det nordøstlige England, der havde smidt godt 4,2 millioner danske kroner for målmandstalentet, der i sin første sæson i klubben hjalp holdet tilbage i landets bedste række.

Efter fem år og 135 optrædener for “The Black Cats” skiftede Sørensen til Aston Villa, hvor han også etablerede sig som en vigtig sidste skanse og fik 154 kampe. Efterfølgende spillede han i Stoke City, hvor han blev brugt mere sporadisk, men nåede alligevel at få 127 kampe for klubben.

Sørensens engelske fodboldeventyr kunne dog have være startet helt anderledes og på en markant større adresse, har målmanden afsløret i et interview til What The Falk! Podcast.

- I december 1997 havde Peter Schmeichel arrangeret, at jeg kunne komme til Manchester United til en uges prøvetræning. Jeg havde en fantastisk oplevelse og blev inviteret tilbage i februar.

- Da det så blev sommer, havde jeg skrevet under med Sunderland, men det var ikke officielt. En uge senere sidder jeg i min lejlighed i Danmark, hvor telefonen ringer. Det var Sir Alex Ferguson, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige.

- Han sagde: “Vi har selvfølgelig fulgt dig, og du imponerede os, da du var her. Vi vil gerne se på, om vi kan finde ud af noget.” Jeg havde selvfølgelig lige inden valgt Sunderland til, så det blev jeg nødt til at fortælle ham.

- Han var faktisk utrolig positiv og sagde, at det ville være godt for mig, da det ville give mig kampe, der ville gavne min udvikling. Vi tog afsked, og sommetider sker der sjove ting. Når jeg ser tilbage, har jeg aldrig fortrudt beslutningen. Det var den helt rigtige beslutning for mig, og Sunderland var det rette sted at tage hen.

Målmanden drog efter 17 år i England til Australien i 2015, hvor han fik 37 kampe for Melbourne City, inden han lagde støvlerne på hylden i 2017 i en alder af 41 år.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik