Fodbold nyheder

Suarez såret af løn-kritik

Af Daniel Fisker

Luis Suarez er såret af den kritik, FC Barcelona-spillerne er blevet udsat for, fordi de var lang tid om at gå ned i løn.

Article image
Ritzau-Scanpix

FC Barcelonas superstjerne Lionel Messi annoncerede mandag, at Barca-spillerne havde indvilliget i en lønnedgang på 70 % samt at bidrage til, at klubbens ikke-sportslige personale kan få fuld løn i løbet af den krise, coronavirussen har placeret Spanien i.

Fodboldspillere overalt i Europa er havnet i en form for offentlig gabestok, fordi en række klubber har taget initiativer til enten at udsætte eller nedskære udbetalingen af lønninger, mens mange rige fodboldspillere endnu er upåvirkede af krisen.

En af de mest omtalte klubber i forhold til lønnedskæringer er FC Barcelona, hvor det tilsyneladende gav anledning til en konflikt mellem spillere og ledelsen, at spillerne blev bedt om at gå 70 % ned i løn. Barca-angriberen Luis Suarez er dog såret af offentlighedens kritik.

- Det gør ondt, fordi vi var de første, som ønskede at nå til enighed, udtaler Luis Suarez ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi kender til den situation, som klubben og hele verden i øjeblikket befinder sig i. Det var en minimal detalje, der holdt aftalen tilbage.

- Men folk har sagt ting såsom, at vi spillere ikke ville give os. At basketball- og håndboldspillerne nåede til enighed, mens vi ikke nåede til enighed.

- Vi var ikke nået til enighed, fordi vi ventede på at finde den bedste løsning for klubben og os. Vi ville forsøge at hjælpe de ansatte.

Atlético Madrid er foreløbig den seneste klub, der har annonceret lønnedskæringer. Torsdag aften blev det således offentliggjort, at spillere og trænere i den spanske hovedstadsklub. Der var – som det også er tilfældet i Barcelona – tale om en lønnedgang på 70 %.

Mere om Luis Suárez

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik