O. Giroud (15), M. Alonso (48), A. Rüdiger (89)
David Øhrstrøm

Solid Chelsea-sejr i topbrag

Stamford Bridge dannede rammen om en direkte duel om top-fire, da Chelsea og Tottenham tørnede sammen.
Den seneste uges store nyhed om Citys udelukkelse fra Champions League kan få betydning for de to hold, da 5. pladsen kan vise sig også at give Champions League-adgang. Inden den sag er helt afgjort, havde ingen af holdene dog råd til et nederlag i en kamp, hvor danske Andreas Christensen var med i bedste Batman-stil, iført en maske, efter han brækkede næsen i seneste kamp.

Efter en forsigtig start, hvor Tottenham som forventet stod meget afventende, havde både Moura og Mount en fin mulighed i hver sin ende. Det blev dog en gammel kending der, på bekostning af Abraham, havde fået chancen, som scorede det første mål efter et kvarter. En trible-chance efter en god dyb aflevering til Olivier Giroud, efterfulgt af en redning fra Lloris og et stolpeskud fra Barkley, gav Giroud endnu en chance, og tredje gang var lykkens gang, da Giroud sparkede Chelsea i front.

Marcos Alonso, der var med fra start efter en længere periode på bænken, havde kort efter en flugter få centimeter fra målhjørnet, og hjemmeholdet virkede generelt ovenpå efter scoringen.

Tottenham kom dog langsomt bedre med, og de havde, i midten af halvlegen, deres bedste periode, hvor det flere gange var tæt på at blive rigtig farligt. Chelsea formåede dog at holde fast i deres føring frem til pausen efter en intens første halvleg.

Der var kun spillet få minutter af anden halvleg, inden Chelseas føring blev fordoblet. Flot forarbejde af Mount og Barkley gav Marcos Alonso chancen fra kanten af feltet, og med et sublimt venstrebenshug bankede han Chelsea på 2-0.

Kort efter kunne det være gået fra ondt til værre for ”Spurs”, da Lo Celso leverede en grim stempling på Azpilicuetas skinneben. Dommer Michael Oliver brugte VAR til at tjekke for et muligt rødt kort, men argentineren slap med skrækken.

Chelsea fortsatte med at klø på efter scoringen, og det var tydeligt at se, at hjemmeholdet spillede med masser af selvtillid og gejst. Flere gange forsøgte de sig fra optimistiske vinkler og afstande, og publikum levede i høj grad med fra tribunerne.

Tottenham fik, ligesom i første halvleg, etableret mere boldbesiddelse og pres midtvejs i halvlegen men havde dog også i anden halvleg svært ved at skabe de helt oplagte målchancer. Midtvejs i havlegen fik danske ”AC” en advarsel, men danskeren spillede derudover en yderst stabil kamp.

Tottenham fik reduceret ved et selvmål af Rüdiger, med få minutter igen, men Chelseas sejr kom reelt aldrig i fare. Hjemmeholdet har nu slået et hul på fire point ned til Tottenham, og måske ”Spurs” netop skal håbe på, at 5. pladsen også kommer til at give Champions League.