FC Midtjylland - Lyngby

Danmark: Superligaen
FC Midtjylland A. Dreyer (30), A. Mabil (72)
MCH ArenaFuld tid2-0Tilskuere: 6.108
Lyngby
LineupReferat

FCM udnyttede FCKs pointtab med sikker sejr

Af David Øhrstrøm

”Ulvene” tog imod ”De Kongeblå” på heden i klubbernes første møde efter vinterpausen.

Article image

FC Midtjylland skulle forsøge at udnytte FC Københavns pointtab, fra i fredags, til at udbygge forspringet i guldkampen til syv point. Lyngby skulle derimod bygge videre på en flot efterårssæson, der inden kampen havde placeret oprykkerne lige udenfor top-seks.

Det var Superligaens førerhold, der kom buldrende ud og lagde tryk på gæsterne fra starten, og Mikael Andersson var tæt på med et hovestød allerede efter få minutter. Lyngby havde generelt svært ved at komme over midten, da Midtjyllands mange dødbolde og ekstreme fysik pressede sjællænderne helt i bund i kampens indledning. Ud af ingenting fik de dog en chance da Gytkjær, på kanten af offside, løb dybt, og fandt Emil Nielsen, der dog sparkede over mål.

FC Midtjylland fortsatte dog presset, og efter 25 minutter havde de en dobbeltchance, hvor Sviatchenko headede på overliggeren, og Sparv flugtede riposten over fra få meter. Man sad med følelsen af, at Midtjyllands føringsmål kun var et spørgsmål om tid, og efter en halv time brød debutanten Anders Dreyer dødvandet, da han sikkert udplacerede Thomas Mikkelsen efter en lang aflevering. I resten af halvlegen var ”Ulvene” flere gange tæt på at udbygge føringen, og Lyngby skulle være glade for at gå til pause og kun være baud med en enkelt.

Lyngby havde tydeligvis talt om at være bedre organiseret og bedre på bolden i pausen. FC Midtjylland fortsatte dog anden halvleg, hvor de slap i første, og både Scholz og Vibe havde mulighed for at fordoble føringen i de første ti minutter af anden halvleg.

Lyngby forblev dog i kampen og i midten af halvlegen, havde se selv mere succes med at etablere spillet på FC Midtjyllands halvdel. Desværre for gæsterne blev de kun sjældent farlige. Med et kvarter igen fik vi dog afgørelsen på en Midtjylland-specialitet. Et indøvet hjørnespark endte med at Mabil, fra få meter, kunne dirigere bolden over stregen med hælen, og så lignede det for alvor en favoritsejr.

Lyngby prøvede til sidst at presse FC Midtjylland, men det var tydeligt, at de ikke havde værktøjerne til at åbne et stærkt hjemmehold, der tog en fortjent 2-0-sejr. Med sejren til ”Ulvene” er FC København for alvor presset, og spørgsmålet er om de overhovedet kan tillade sig flere pointtab, hvis de skal gøre sig realistiske forhåbninger om at genvinde mesterskabet.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik