Fodbold nyheder

Arsenals hullede forsvar

Af Torsten Brix

20 kampe har givet 14 forskellige formationer… målene vælter ind imod ”The Gunners”, som har en negativ målscore for tiden…

Article image
Ritzau-Scanpix

Fra sæsonstarten i 2019 og indtil nytårsaften – altså i 20 Premier League-kampe – lukkede Arsenal hele 30 mål ind. Kun de tre hold under nedrykningsstregen og et par stykke andre har haft et dårligere forsvar end ”The Gunners”. Var det årsagen til den historisk dårlige periode for London-holdet, eller hvad var årsagen til, at de mange mål blev lukket ind?

Da Chelsea scorede to mål imod Arsenal på et par minutter, rasede kritikken i de efterfølgende dage imod dommer Craig Pawson for ikke at udvise målscoreren – Jorginho – men glem nu ikke, at da Chelsea scorede til 2-1, kom den blot 18-årige Bukayo Saka humpende efter oplæggeren Willian. Den normale offensive midtbanespiller og meget uprøvede Saka var tydeligvis skadet og spillede venstreback, da Arsenal var uden deres to normale spillere – Sead Kolasinac og Kieran Tierney - på den position. Desuden skilte Arsenal sig i sommerpausen af med den meget loyale Nacho Monreal, men også den defensive styrmand og anfører Laurent Koscieny. Disse to kunne de godt bruge for tiden...

Imod Chelsea blev den tidligere så udskældte Calum Chambers skadet og kom dermed med på en skadesliste, der udover Kolasinac og Tierney også talte Hector Bellerin, Rob Holding og Sokratis. Så Arsenal havde seks forsvarsspillere på skadeslisten, og det er langt fra et engangstilfælde i denne sæson. Indkast.dk har kigget nærmere på, hvilke forsvarsspillere, der har spillet sammen for Arsenal i denne sæson, og det er næsten rystende læsning. Her følger hvilke spillere, der har spillet sammen.


3 gange: Maitland-Niles, Luiz, Sokratis, Kolasinac
3 gange: Chambers, Luiz, Sokratis, Kolasinac
2 gange: Maitland-Niles, Luiz, Sokratis, Monreal
2 gange: Chambers, Luiz, Sokratis, Tierney
1 gang: Maitland-Niles, Chambers, Soktratis, Monreal
1 gang: Bellerin, Holding, Chambers, Luiz, Kolasinac
1 gang: Bellerin, Holding, Chambers, Luiz, Tierney
1 gang: Chambers, Mustafi, Luiz, Kolasinac
1 gang: Bellerin, Luiz, Sokratis, Kolasinac
1 gang: Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Tierney
1 gang: Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Kolasinac.
1 gang: Maitland-Niles, Chambers, Luiz, Saka
1 gang: Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Saka
1 gang: Maitland-Niles, Chambers, Luiz, Saka


Så de første 20 Premier League-kampe af 2019/20-sæsonen har Arsenal haft vanvittige 14 forskellige forsvarsformationer. Dette er forklaringen på deres deroute i denne sæson. Dertil kan man lægge, at omkring firebackkæden har der været voldsom usikkerhed.

Målmanden Bernd Leno har i den samme periode været den keeper i Premier League, der er registeret for at være skyld i flest mål, og derudover har firebackkæden heller ikke været beskyttet særlig godt af de til tider lidt for offensive spillere, som Arsenal har brugt på deres defensive midtbane.

Sæsonen startede også ganske usikkert, da den nye mand i Arsenal-defensiven - David Luiz - og den direkte afløser for Koscielny lavede gigantiske fejl i sæsonens indledning – blandt andet imod Liverpool - og klublegenden Tony Adams var blandt andre hård i kritikken af brasilianeren, men tallene har også talt et tydeligt sprog.

For selvom Arsenal har været i en krise i flere år, er det først i denne sæson, at de har oplevet at have en negativ målscore. Den har været faldende igennem flere år, men imod afslutningen af Arsene Wengers tid i Arsenal var den alligevel 0,87 mål pr. kamp i plus og under Unai Emery på 0,58.

Disse tal udstiller i den grad Arsenals problemer for tiden, og det handler altså om en hullet defensiv. Skal Mikel Arteta have succes som Arsenal-manager, skal der findes en defensiv kontinuitet… og en stamme, som er den foretrukne.

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik