Fodbold nyheder

Kop-ikon:
Jeg toppede som 17-årig

Af Christian Bang Jensen

Til avisen ”Independent” ser den tidligere Liverpool- og Real Madrid-spiller Michael Owen tilbage på en karriere fyldt med skadesproblemer. Han mener selv, at karrieren toppede, da han var 17 år.

Article image

I dag fylder den tidligere engelske landsholdsangriber Michael Owen 40 år. I slutningen af 90’erne og starten af det nye årtusind løb den meget unge englænder rundt og scorede mål, som det passede ham for Liverpool. Michael Owen var på det tidspunkt en af verdens bedste spillere. Han vandt som den fjerde yngste i historien Ballon d’Or i 2001 og var spået en kæmpe karriere. Efter et drømmeskifte til Real Madrid hobede skader sig op og håbet om en ny engelsk superangriber visnede bort.

- Indtil 20-årsalderen var jeg nok en af de bedste i verden i den aldersgruppe. Jeg toppede som 17-årige, og niveauet holdt i en periode, men derefter stoppede skaderne mig. Det begyndte allerede at gå ned af bakke, da jeg var 23. Når du sprænger din hase og det ikke bliver behandlet ordentligt, så er det slut. Det skete for mig da jeg var 19, men jeg vandt Ballon d'Or som 21-årige, fortalte Michael Owen til ”Independent.”

Michael Owen blev hevet op på førsteholdet som 17-årige og slog hurtigt igennem. Han spillede for ”The Reds” i Liverpool indtil 2004, hvor efter han skiftede til Real Madrid-holdet som blev kaldt ”Galaxticos,” i drømmen om at samle de bedste spillere i verden. Her blev Owen holdkammerater med spillere som Zidane, Luis Figo, Raul, Ronaldo, Roberto Carlos, danske Thomas Gravesen og landsmanden David Beckham.

- Jeg er virkelig glad for at have spillet for Real Madrid. Det var en mulighed for at prøve noget andet. Det var på mange måder det største at komme til at spille for FC Barcelona eller Real Madrid, siger Michael Owen.

Det blev dog uden succes i Real Madrid. Angriber blev primært brugt som indskrifter og allerede efter en sæson, valgte briten at vende snuden hjem. Han spillede de sidste år af sin karriere i Newcastle, Manchester United og Stoke, før han stoppede i 2013.

- Jeg ønsker, at tingene kunne været endt anderledes. At jeg var kommet tilbage til Liverpool og levet lykkeligt til mine dages ende. Men sådan gik det ikke. Jeg skrev under med Manchester United, fordi det var den bedste mulighed på det tidspunkt i min karriere. Jeg skammer mig ikke over det, jeg gjorde, selvom folk vil have mig til at skamme mig. Det var aldrig min drøm at spille for Stoke, Manchester United og Newcastle, men det var her, min karriere tog mig, konkluderede Owen som i dag kunne fejre sin 40-års fødselsdag.

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik