Atlético Madrid - Lok. Moskva

Europa: Champions League
Atlético MadridX K. Trippier (Str. 2), J. Félix (Str. 17), Felipe (54)
Estadio Wanda MetropolitanoFuld tid2-0Tilskuere: 58.426
Lok. Moskva
LineupReferatVideo

Sikker sejr sender sidste spanske slæng til slutspillet

Af Christian Bang Jensen

Sejren var aldrig i fare, da Atletico Madrid, som sidste tog, kunne cruise sig videre mod Champions League-trofæet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det var et meget tungt og usammenhængende Lokomotiv fra Moskva, der var rullet ind på Wanda Metropolitano for at møde den velsmurte maskine Atletico Madrid. Russerne var allerede uden mulighed for at gå videre inden kampen, mens Atletico Madrid kunne gå videre med en sejr. Og en sejr det fik de.

Kampen var aldrig i nærheden af at blive tæt eller spændende. Efter bare 60 sekunder var der blevet dømt straffespark til spanierne. Her var det, det unge portugisiske talent Joao Felix, som blev fældet af Lokomotiv Moskvas målmand Anton Kochenkov. Målmanden gjorde det dog godt igen, da den engelske back Kieran Trippier sendte bolden til venstre for sig selv. Målmanden havde læst, hvad backen ville, og med en stærk hånd parerede han bolden ind på stolpen, så den sprang ud i spil igen.

Et kvarter inde i kampen fik Atletico Madrid dog en ny chance, da en Lokomotiv-forsvar stak armen ud i et forsøg på at tæmme bolden. Efter at have set lidt på videobåndene valgte kampens dommer, Viktor Kassai, at dømme straffespark, og her kunne Joao Felix koldt og kynisk sende bolden ind bag målmanden, som ikke engang nåede at reagere på det hårde skud fra portugiseren.

Det var også lige ved at blive 2-0 til hjemmeholdet. Ghanesiske Thomas Partey loppede bolden over den russiske midtbane, argentinske Angel Correa header den videre ind i feltet, og her var Alvaro Morata løbet i ryggen på Lokomotiv-forsvaret og scorede sikkert i det 26. minut. Men VAR kom igen i spil og dømte den spanske angriber i en snæver strafbar offside-position.

I stedet skulle vi helt hen til 54. minut før Atletico Madrid kunne bringer sig foran 2-0. Her var det forsvarsspilleren Felipe, som havde taget turen med op på et hjørnespark. Det blev taget kort, men Koke fik alligevel sendte bolden med et lavt indlæg ind mod forreste stolpe, og her stod en helt fri Felipe og kunne sende bolden i Wanda Metropolitanos netmaskerne.

Der var ikke meget fart over lokomotivet fra Moskva. I stedet var det Atletico Madrid, som i den sidste halve time kørte som en dampmaskine og sikkert parkere ved stationen, hvor 15 andre europæiske toge allerede venter på, at Champions League-rejsen fortsætter til foråret.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik