Fodbold nyheder

UEFA-præsident:
VAR er noget rod, men der er ingen vej tilbage

Af Christian Bang Jensen

UEFAs præsident, Aleksander Čeferin, har overfor den engelske avis ”Daily Mirror” indrømmet, at selvom VAR på nuværende tidspunkt er noget rod, er der ingen vej tilbage.

Article image
Ritzau-Scanpix

Millioner og atter millioner er på spil, og vi må ikke lade dommerne stå i en udsat position med de afgørende kald. Sådan lød nogle af argumenterne for indførslen af Video Assistant Referee-systemet, eller som vi alle er kommet til at kende det, VAR. Systemet var designet til at reducere antallet af kontroversielle dommerkendelser, men debuten i Premier League har været alt andet end succesfuldt.

Meget af fokusset har været på de helt tætte offside-kendelser, hvor det med stilbilleder og optegnede streger praktisk talt har været nærmest umuligt at se, om der er offside eller ej.

- Det er noget rod lige nu. Jeg synes for eksempel ikke, at tolerancen på en eller to centimeter for offside er nok. Vi vil foreslå en ændring overfor IFAB (The International Football Association Board eller i daglig tale fodboldspillets lovmagere) og også overfor vores dommere, fortalte UEFA-præsident, Aleksander Čeferin, til ”Daily Mirror.”

VAR har været brugt i store dele af Europa i længere tid end i Premier League. I Italien og Spanien begyndte man allerede at anvende systemet i 2018, og den slovenske advokat og UEFA-præsident forsvarede også VAR-standarderne i UEFAs egne turneringer (Champions League og Europa League), men indrømmede dog, at der også her er plads til forbedringer.

- Vi har ikke ligeså mange indgreb i UEFA-turneringerne, fordi vores chefdommer, Roberto Rosetti, sagde, at det skal være klare og indlysende fejl, som VAR skal tage sig af, tilføjede Aleksander Čeferin.

- I dag er der et helt andet pres, men selvom der er 70.000 eller 80.000 mennesker, der råber, så bør det stadig være dommeren på banen, der skal bestemme. Ikke en person, der er skjult et sted i London, Berlin eller et andet sted. Jeg er ikke fan af VAR. Jeg var meget skeptisk og må sige, at jeg ikke kan lide resultatet. Desværre er der ingen vej tilbage mere, afsluttede UEFA-præsidenten.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik