Fodbold nyheder

EL-overblik:
Sådan går holdene videre

Af Stefan Lindahl

Indkast giver dig her det fulde overblik over, hvordan holdene kan avancere fra Europa League-gruppespillet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Gruppe A

HoldKampeMålscorePoint
1.Sevilla514-215
2.APOEL59-87
3.Qarabag57-104
4.Dudelange51-93

Sidste spillerunde
Qarabag - Dudelange
APOEL - Sevilla

Alt i gruppe A er afgjort inden sidste runde. Sevilla og APOEL er sikkert videre som nummer et og to. Selvom Qarabag skulle udligne APOEL’s samlede antal point, går cyprioterne videre, da de er bedst indbyrdes.

Dudelange kan rykke væk fra sidstepladsen og op på tredjepladsen, hvis de vinder over Qarabag, men kan uanset resultatet i den anden kamp ikke nå videre avancement.

Gruppe B
HoldKampeMålscorePoint
1.FC København55-39
2.Malmø57-68
3.Dynamo Kiev56-66
4.Lugano51-92

Sidste spillerunde
Dynamo Kiev - Lugano
FC København - Malmø

Lugano er ude. Så meget ved vi inden den sidste runde. FC København kan selv afgøre deres skæbne i sidste runde. Alt andet et nederlag vil sende københavnerne videre til slutspilskampene. Hvis danskerne taber til Malmø, så ender svenskerne øverst i puljen, og så skal FCK håbe, at Kiev ikke vinder over Lugano.

Eftersom, at Københavnerne og Kiev er fuldstændig lige indbyrdes, vil resultaterne i sidste runde blive afgørende. Hvis Kiev vinder med bare 1-0, så skal københavnerne i et nederlag til Malmø tabe med 3-4, eller et højere resultater med et måls margin, for at gå videre, da de så har scoret flere mål end ukrainerne. Taber FCK kun 2-3, så er Kiev videre, da de så har scoret flest udebane-mål sammenlagt i alle gruppekampe.

Vinder Kiev med mere end et mål samtidig med, at danskerne taber, så er Kiev videre på bekostning af københavnerne. Kiev er dog afhængige af et FCK-nederlag. Et uafgjort resultat i FCK’s kamp mod Malmø sender begge skandinaviske mandskaber videre, da svenskerne, som ukrainer i det tilfælde kan nå rent point-mæssigt, er bedre end Kiev indbyrdes.

Gruppe C
HoldKampeMålscorePoint
1.Basel510-410
2.Getafe55-49
3.Krasnodar57-89
4.Trabzonspor53-91

Sidste spillerunde
Getafe - Krasnodar
Basel - Trabzonspor

Tre hold kan alle avancere fra gruppe C før sidste runde. Trabzonspor i bunden kan intet nå, og er derfor ude af turneringen. Basel kan med en sejr over prygelknaben spille sig sikkert videre. Om den sidste plads vil Getafe og Krasnodar i dette scenarie slås. Eftersom, at Getafe slog Krasnodar i det omvendte opgør, så skal russerne slå spanierne for at gå videre. Et uafgjort resultat mellem de to holder status quo i puljen.

Hvis Basel taber til Trabzonspor, og Getafe spiller uafgjort mod Krasnodar, så har de tre øverste hold i gruppen alle ti point. Hvis det sker, så kommer Krasnodar heller ikke videre, da Basel og Getafe har hentet flere point de tre indbyrdes.

Gruppe D
HoldKampeMålscorePoint
1.Sporting CP511-412
2.LASK Linz58-410
3.PSV Eindhoven58-117
4.Rosenborg52-100

Sidste spillerunde
PSV Eindhoven - Rosenborg
LASK Linz - Sporting CP

Rosenborg er sikkert ude før sidste spillerunde. Sporting er videre uanset hvad. Linz kan dog nuppe førstepladsen fra portugiserne, hvis de slår dem i sidste runde. Linz er dog uanset hvad også sikret videre deltagelse, da de er bedst indbyrdes mod PSV. Derfor vil østrigerne avancere selvom de ender á point med PSV.

Gruppe E
HoldKampeMålscorePoint
1.Celtic510-413
2.CFR Cluj54-49
3.Lazio56-76
4.Rennes53-81

Sidste spillerunde
Rennes - Lazio
CFR Cluj - Celtic

Celtic har sikret sig pladsen som duks i gruppe E før sidste spillerunde. Rennes har udspillet deres rolle i bunden af puljen, hvorfor al fokus er på de to hold i midten af tabellen, Cluj og Lazio.

Rumænske Cluj kan dog med bare et point mod Celtic lukke spekulationerne om en mulig exit fra turneringen, da Lazio ved det scenarie ikke kan hente rumænernes samlede antal point. Taber Cluj samtidig med, at Lazio vinder, så er italienerne videre, da de er bedst indbyrdes mellem de to mulige slutspilskandidater.

Gruppe F
HoldKampeMålscorePoint
1.Arsenal512-510
2.E. Frankfurt56-79
3.St. Liege56-87
4.Guimaraes54-82

Sidste spillerunde
Eintracht Frankfurt - Guimaraes
St. Liege - Arsenal

Guimaraes ender som prygelknabe, det er det eneste, der er sikkert før sidste spillerunde. Alle de tre andre mandskaber kan gå videre. Arsenal kan dog selv afgøre tingene. Faktisk kan englænderne også sende Frankfurt på andenpladsen sikkert videre. Arsenal skal nemlig tabe for, at Liege har mulighed for videre avancement. Skulle belgierne vinde, så skal de vinde med mere end fire rene mål, hvis de skal ende over englænderne i puljen.

Frankfurt kan med en sejr over puljens sidsteplads Guimaraes, ligesom Arsenal, sende sig selv videre. Får tyskerne ikke alle point, så skal de håbe, at Arsenal ikke taber, for så overhaler Liege Frankfurt på point.

Den store lommeregner skal dog frem, hvis Liege slår Arsenal, og Frankfurt spiller uafgjort, for så lander alle tre mandskaber på ti point. I en lukket ligning med kun de tre mandskaber vil alle mandskaber have seks point. Arsenal vil i ligningen gå videre, da de har bedre mål-difference end både Liege og Frankfurt, medmindre Liege tæver englænderne med seks rene mål eller mere. Sker det er Liege videre som etter og Arsenal som toer, da de er bedre end Frankfurt indbyrdes. Da Liege og Frankfurt er fuldstændig lige indbyrdes, så kan ingen af holdene i dette scenarie vide sig helt sikre. Hvis Liege vinder med 1-0 over englænderne, så skal Frankfurt spille mindst 1-1 mod Guimaraes. Ender tyskernes kamp 0-0, så går belgierne videre, da de så har scoret flere mål samlet i gruppespillet end Frankfurt. En sejr med mere end et mål til Liege, vil i denne ligning, sende belgierne videre. Ender kampen mellem tyskerne og portugiserne 1-1, og Liege kun vinder med 1-0 over Arsenal, så er tyskerne videre, da de har, hold nu fast, flest scorede udebanemål i alle gruppekampe sammenlagt.

Gruppe G
HoldKampeMålscorePoint
1.Rangers57-58
2.FC Porto55-77
3.Young Boys57-67
4.Feyenoord55-65

Sidste spillerunde
Rangers - Young Boys
FC Porto - Feyenoord

Intet er, før sidste spillerunde, afgjort i gruppe G. Alle fire hold kan gå videre, og alle fire hold kan ryge ud. Rangers kan dog sikre sig førstepladsen og videre avancement, hvis de vinder over Young Boys i egen hule. Får Rangers uafgjort, så går de stadig videre, men kun som etter, hvis Porto ikke vinder over Feyenoord. Taber Rangers, så er de stadig videre, hvis Porto ikke vinder, da de er bedst indbyrdes med portugiserne.

Porto kan ligesom Rangers selv afgøre deres skæbne. Vinder de over Feyenoord, er de, uanset udfaldet i den anden gruppekamp, videre. Det skyldes, at portugiserne er bedre end Young Boys indbyrdes. Taber Porto, er de ude af turneringen, da Feyenoord i det tilfælde vil overhale dem på point. Uafgjort vil også være nok for Porto, så længe Young Boys samtidig ikke henter mere end det ene point mod Rangers.

Young Boys kan også spille sig selv videre, hvis de slår Rangers. I det tilfælde kan de ende som etter i puljen, hvis Porto ikke henter alle tre point mod Feyenoord. Taber schweizerne point samtidig med, at Porto ikke taber, så er Young Boys ude. Slår Feyenoord Porto, og schweizerne kun får et point i Skotland, så går de stadig videre, da de er bedst indbyrdes mod hollænderne.

Feyenoord kan kun komme videre fra gruppespillet, hvis de slår Porto, og Rangers samtidig slår Young Boys. Hollænderne er nemlig dårligst indbyrdes mod schweizerne.

Gruppe H
HoldKampeMålscorePoint
1.Espanyol512-311
2.Ludogorets59-97
3.Ferencvaros54-66
4.CSKA Moskva52-92

Sidste spillerunde
Espanyol - CSKA Moskva
Ludogorets - Ferencvaros

Espanyol er sikkert videre uanset udfaldet i sidste spillerunde, og CSKA ender som prygelknabe nederst i puljen. Kampen mellem de to er derfor uden betydning. Den store pulje-finale spilles i Bulgarien, hvor Ludogorets møder Ferencvaros. Ender udfaldet af den kamp med alt andet end et nederlag til hjemmeholdet, så er de videre. Ungarske Ferencvaros skal bruge alle tre point for at nå slutspillet til foråret.

Gruppe I
HoldKampeMålscorePoint
1.Gent59-69
2.Wolfsburg58-78
3.Saint Etienne56-74
4.Oleksandriya55-83

Sidste spillerunde
Wolfsburg - Saint Etienne
Gent - Oleksandriya

Både Gent og Wolfsburg er sikret en plads i Europa League-1/16-finalerne til foråret. Gent er sikret førstepladsen, hvis de ender enten á point eller med flere point end Wolfsburg, da de er bedst indbyrdes. Derfor behøver belgierne ikke vinde deres sidste kamp i gruppespillet, hvis Wolfsburg ikke får maksimalt udbytte mod Saint Etienne.

Taber Gent point, så kan Wolfsburg overhale dem med en sejr i sidste runde. Oleksandriya og Saint Etienne ender nederst i gruppen.

Gruppe J
HoldKampeMålscorePoint
1.Mönchengladbach57-58
2.AS Roma510-48
3.Basaksehir55-87
4.Wolfsberger AC55-64

Sidste spillerunde
Mönchengladbach - Basaksehir
AS Roma - Wolfsberger AC

Eneste hold, der har udspillet sin rolle i gruppe J inden sidste spillerunde er Wolfsberger AC. Derfor kæmper de tre andre i gruppen om de to pladser. Mönchengladbach og Roma kan selv afgøre, om de skal videre. Uafgjort vil være nok, hvis begge kampe ender uafgjort. Ender Roma og Basaksehir á point, så avancerer Roma, da de er bedst indbyrdes. Derfor kan Roma leve med et nederlag, så længe Mönchengladbach nupper point fra tyrkerne på tredjepladsen. Roma kan dog ryge ud, hvis Basaksehir slår Gladbach, og Roma selv taber til Wolfsberger, fordi romerne er dårligst indbyrdes mod tyskerne.

Gruppe K
HoldKampeMålscorePoint
1.Braga511-711
2.Wolverhampton57-510
3.Slovan Bratislava58-94
4.Besiktas56-113

Sidste spillerunde
Wolverhampton - Besiktas
Slovan Bratislava - Braga

Både Wolverhampton og Braga er sikret Europa League-slutspil til foråret. Braga er sikret førstepladsen, medmindre de taber point i deres kamp mod Bratislava, og Wolves samtidig vinder. Englænderne skal nemlig have samlet flere point end portugiserne, hvis de skal ende over dem, da Braga er bedst indbyrdes mellem de to.

Besiktas og Bratislava har begge udspillet deres roller i turneringen.

Gruppe L
HoldKampeMålscorePoint
1.Man. United56-210
2.AZ Alkmaar515-49
3.Partizan56-95
4.FC Astana53-153

Sidste spillerunde
Manchester United - AZ Alkmaar
Partizan - FC Astana

Før sidste spillerunde er både Manchester United og AZ Alkmaar sikret videre avancement i turneringen. Kampen i Manchester mellem de to kommer dog til at afgøre, hvem der ender med pulje-sejren, hvor hollænderne skal bruge alle tre point for at ende over englænderne.

Opgøret nederst i puljen mellem Astana og Partizan vil kun afgøre, hvem der ender som prygelknabe.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik