Fodbold nyheder

Top 10: Fodboldens største ”Judas”

Af Tobias Mølgaard Sørensen

Indkast.dk har kigget nærmere på nogle af de ”forbudte” transfers i fodboldverdenen, og der er ingen tvivl om, hvad den største er.

Article image
Ritzau-Scanpix

10. Fernando Torres – Liverpool til Chelsea
Selvom spanske Fernando Torres ikke skiftede til en af de største rivaler til Liverpool, som Manchester United eller Everton, så var skiftet til Chelsea alligevel en voldsom en af slagsen, da det var i en dårlig periode for Liverpool. Den positive del var, at Liverpool modtog over 400 millioner kroner for deres flittigt scorende angriber, men de valgte dog at brugte størstedelen af pengene på den målfattige Andrew Carroll.


9. Michael Owen – Liverpool til Newcastle til Manchester United
Den engelske angriber lavede et endnu værre skifte, da Liverpool-legenden valgte at tage til Manchester United. I 90’erne og starten af 00’erne fik han opbygget legendestatus i Liverpool, inden han tog til Newcastle. Michael Owen valgte så i 2009 at tage til Manchester United, hvilket fik de røde fans op i det røde felt.


8. Carlos Tevez – Manchester United til Manchester City
Carlos Tevez har aldrig lignet en fodboldspiller, der var bange for noget, og det var han bestemt heller ikke, siden han kunne tage fra den ene Manchester-klub til den anden. I City fortsatte Tevez med at vise en ubehagelig adfærd, da han ikke ville lade sig indskifte i en kamp mod Bayern München. Og det blev hans ende i klubben.


7. Luis Enrique – Real Madrid til Barcelona
Han er nok bedst kendt for sin trænerkarriere, hvor han sidst var træner for det spanske landshold, men han lavede også et forbudt skifte. Spanieren scorede 18 mål for Real Madrid, men han skiftede til Barcelona, da hans kontrakt med Real Madrid udløb. Det var derfor ikke et rigtigt Judas-skifte, da det ikke virkede til, at han var ønsket i hovedstadsklubben.


6. Zlatan Ibrahimovic – Juventus til Inter
Loyalitet har aldrig været et prædikat, som man kunne sætte på den svenske angriber, og han udviste ingen loyalitet, da han tog fra Juventus til de store ligarivaler fra Inter. For at gøre ondt værre, så forsøgte han at skifte fra Barcelona til Real Madrid, men det blev aldrig til noget.


5. Ronaldo – Barcelona til Inter til Real Madrid til Milan
Mange husker den gamle Ronaldo for tiden i Real Madrid, men han har også spillet i Barcelona, hvor han fik scoret en del mål. Desuden lavede han også et forbudt skifte i Italien, hvor han spillede i de to Milano-klubber. I slutningen af hans karriere kom han sig over en voldsom knæskade i brasilianske Flamengo, hvor han trænede med i adskillige måneder, men han valgte derefter at tage til Corinthians i den brasilianske liga.


4. Wayne Rooney – Everton til Manchester United
Den engelske angriber havde spillet i Everton hele sin barndom, og det var der, han blev formet som angriber, men han viste dem ingen barmhjertighed, da han tog til Manchester United, hvor han blev en legende. Everton-fansene havde et horn i siden på Rooney, da han i en af de første kampe mellem Manchester United og Everton kom på scoringstavlen og valgte at kysse Manchester United-logoet på sin trøje. Det blev dog nedtonet, og Wayne Rooney kom i sin karrieres efterår tilbage til Everton.


3. Ashley Cole – Arsenal til Chelsea
Ashley Cole blev efter skiftet kaldt for Cashley, da han udelukkende skiftede til Chelsea for den høje løn. Han afviste en ellers lukrativ forlængelse med ”The Gunners”, men de kunne ikke matche hans lønkrav. Den engelske back har selv været ude og tilgive Arsenal for behandlingen efter Chelsea-skiftet, men Arsenals fans har aldrig givet udtryk for, at de har tilgivet Ashley Cole.


2. Luis Figo – Barcelona til Real Madrid
Den portugisiske fløjspiller blev også kaldt for Judas, da han skiftede Barcelona ud med Real Madrid. Luis Figos flytning til Real Madrid var særlig forræderisk, da han var en af de mest elskede spillere i Barcelona i løbet af sin tid der, og han havde vundet en masse sølvtøj med klubben. Da han kom tilbage til Barcelona på ferie, var der ingen taxachauffører i lufthavnen, som ville samle ham op. I hans første El Classico efter skiftet kastede en Barcelona-fan et grisehoved efter ham.


1. Sol Campbell – Tottenham til Arsenal
Sol Campbell er den største Judas i fodboldverdenen, og ifølge Daily Mail var der ingen tvivl, da de lavede en undersøgelse for nogle år tilbage. Han overgår dermed Rooney, Ronaldo og andre spillere, da han skiftede fra den ene London-klub til den anden, fordi han gerne vil spille for et bedre mandskab. Hvis man spørger rundt omkring i Nordlondons Tottenham-område, vil fansene nok stadigvæk hade Sol Campbell pga. skiftet til ærkerivalerne. I Arsenal-området elsker fansene stadigvæk deres forsvarslegende, der var med til at vinde deres sidste Premier League-mesterskab i 2004.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik