Daniel Fisker

Teemu Pukki - En malaysisk cunt

Teemu Pukki er kommet på mange læber i Malaysia. Ikke fordi han har vist sig at have en veludviklet Premier League-målnæse, men fordi den tidligere Brøndby-angribers navn klinger uheldigt på malaysisk.
Norwich skulle vise sig at have begået en genistreg, da de hentede Teemu Pukki på en fri transfer i Brøndby IF i sommeren 2018. De hentede således en 28-årig angriber, som skulle vise sig at blive topscorer og Årets Spiller i Championship, inden Norwich rykkede op i det fine selskab – Premier League.

Norwich har dog fået en tvivlsom start på tilværelsen i Premier League, hvor det foreløbig er blevet til tre point efter fire kampe. Til gengæld indtager holdets stjerneangriber med fem sæsontræffere andenpladsen på topscorerlisten i Premier League. Han har i den forbindelse scoret flere mål end spillere som Mohamed Salah, Pierre-Emerick Aubameang og Harry Kane.

Den gode start på måljagten i Premier League har betydet, at Teemu Pukki er blevet forsidestof i mange lande. Den finske målmaskine har blandt andet fundet vej til overskrifterne i Malaysia, hvor det dog ikke er finnens målnæse, der er i fokus. Teemu Pukkis navn klinger således uheldigt på malaysisk, hvilket i øjeblikket er det største samtaleemne på de fodboldglade malaysiske øer.

Mirror rapporterer, at Teemu Pukkis navn – eller rettere sagt efternavn – fra malaysisk slang kan oversættes til det engelske ord cunt, som frit oversat er en nedladende betegnelse for en kvindes nedre dele. Det blev klart for Mirror-journalisten Stan Collymore på et møde i Kuala Lumpur, hvor han oprindeligt skulle assistere en lokal TV-station med dækningen af Premier League.

Mødet kom således – ligesom så meget andet vedrørende Premier League i Malaysia – til at dreje sig om finnen med det uheldige efternavn. Teemu Pukki er dog til trods for et uheldigt efternavn kommet godt fra land i Premier League, hvor han scorede et imponerende solomål mod Liverpool i sæsonens første kamp. Han scorede derefter et hattrick mod Newcastle, inden han også fandt vej til netmaskerne i Norwichs 3-2-nederlag til Chelsea.

Teemu Pukki havde også taget målformen med til Finland til EM-kvalifikationen, hvor han fra 11-meterpletten sikrede finnerne en 1-0-sejr over Grækenland. Pukki har i alt scoret fire mål og leveret en enkelt assist i EM-kvalifikationen.