Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Anders Fjord Hansen

VM-vidunderbørn: Fabian Schär

For to år siden spillede han i den næstbedste schweiziske række – nu skal Fabian Schär repræsentere sit land ved VM i Brasilien.
Basel gjorde noget af et scoop, da de for godt to år siden signede forsvarsspilleren Fabian Schär for blot 5 millioner kroner. Kort efter ankomsten i Basel etablerede Schär sig som en fast brik i klubbens centrale forsvar.

Hans udvikling tog alvorligt fart efter skiftet til Basel, hvor Schär har udviklet en fænomenal placeringsevne og evne til at læse spillet. Derudover er Schär en stor forsvarsspiller, som også udgør en trussel i hovedspillet ved dødboldssituationer. Han besidder en naturlig ro, når han er på bolden og holder spillet simpelt.

En af Schärs få svagheder er hans hurtighed, men hans intelligens og placeringsevne gør, at han sjældent befinder sig i en situation, hvor han skal ud og løbe om kap med modstanderen.

Spørgsmålet er så, om Schär kan levere på den helt store scene. Den 22-årige forsvarsspiller har erfaring fra Champions League med Basel, hvor han har nydt godt af Basels kontrabaserede spil. Om han kan fungere på et spildominerende hold med en høj forsvarslinje er svært at sige, men det vil formentlig vise sig i Schweiz' kampe mod Honduras og Ecuador, hvor man må formode, at Schweiz tager teten.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER