Fodbold nyheder

Vidste du om… Pep Guardiola

Af Torsten Brix

Fortællinger om succestræneren – blandt andet om høj husleje, vanvittige statistikker, en tysk lærer og et venskab fra et poesi-kursus.
Article image
Ritzau-Scanpix
- at da den spanske træner skulle have et sabatår, flyttede han til New York og lejede en lejlighed. Pris: 190.000 kroner i husleje om måneden.


- at tiden i Barcelona blev vanvittig succesfyldt. Hele 76,4 % af kampene vandt Barcelona med Guardiola som træner.

- at han også havde succes som spiller. 16 trofæer vandt han som Barcelona-spiller, og som træner blev det endnu bedre. Hele 14 trofæer på blot fire sæsoner.

- at som blot 37-årige blev succestræneren den yngste træner til at vinde Champions League-trofæet.

- at han, da han var bosat i New York, modtog tyskundervisning af en stor fan af… Dortmund.

- at han har en filosofi om fodboldspillet, der går på, at “det mest risikable du kan gøre i fodbold, er ved ikke at tage nogle risikoer”.


- at den atypiske træner ikke har mange venner i fodboldverdenen. Guardiolas bedste ven, David Trueba, mødte han på et poesi-kursus.

- at “Pep” fik lavet et rum, mens han var i Barcelona, hvor han kunne se mange fodboldkampe. Han stillede som et krav, at rummet ikke måtte have vinduer.

- at som 30-årig tog Guardiola til Italien og spillede to sæsoner i Serie A, men tiden i Roma og hos Brescia blev lidt af en skuffelse. Herefter sluttede han karrieren efter ophold i Mexico og Qatar.

Mere om Manchester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik