Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Manchester City 2 = 1.370.000.000 kr.

For tre år siden spillede Manchester City europæisk fodbold i Herning. I aften træder de ind på den største scene – Champions League, men det har ikke været gratis…
I 2008 startede Manchester City en fodboldindkøbstur på første klasse, der sidenhen har fået Roman Abramovich indtog i Chelsea til at ligne en tur i Fakta – som i disse valgdage måske skulle tage 12 minutter!

Ifølge flere økonomiske magasiner skulle Citys nye ejer have en formue, der skulle være mange gange større end Abramovichs. Så der er ikke noget at sige til, at manager Roberto Mancini har haft frit valg – på alle hylder…

Kigger man på de spillere, der er kommet til, kan man faktisk lave to vanvittige stærke hold (der spiller 3-4-3) – på bare de tre år. Flere af spillerne er godt nok solgt videre igen – i de fleste tilfælde er det dog sket med et store tab.


Manchester City 1:
Shay Given (Newcastle) 50 mio. kr.

Jérôme Boateng (Hamburger SV) 90 mio. kr.
Joleon Lescott (Everton) 200 mio. kr.
Gäel Clichy (Arsenal) 70 mio. kr.

Samir Nasri (Arsenal) 220 mio. kr.
Nigel de Jong (Hamburg SV) 150 mio. kr.
Yaya Touré (Barcelona) 250 mio. kr.
David Silva (Valencia) 220 mio. kr.

Edin Džeko (Wolfsburg) 240 mio. kr.
Sergio Agüero (Atlético Madrid) 350 mio. kr.
Carlos Tévez (Manchester United) 220 mio. kr.
Samlet: 2.060.000.000 kroner


Manchester City 2
Stuart Taylor (Aston Villa) 40 mio. kr

Kolo Touré (Arsenal) 140 mio. kr.
Stefan Savic (Partizan Beograd) 50 mio. kr.
Aleksandar Kolarov (Lazio) 150 mio. kr.

James Milner (Aston Villa) 110 mio. kr.
Gareth Barry (Aston Villa) 100 mio. kr.
Patrick Vieira (Inter) Fri transfer
Adam Johnson (Middlesbrough) 60 mio. kr.

Robinho (Real Madrid) 300 mio. kr.
Emmanuel Adebayor (Arsenal) 220 mio. kr.
Mario Balotelli (Inter) 200 mio.
Samlet: 1.370.000.000 kroner


Jo jo… godt nok et lille tankeeksperiment, men det giver jo alligevel et klart billede af Sheik Mansour bin Zayed al Nahyans vanvittige indtog på Etihad Stadium.

Næsten grotesk bliver det, når man dertil lægger de 350.000.000 kroner, som City har betalt for Craig Bellamy (West Ham), Roque Santa Cruz (Blackburn), Owen Hargreaves og Wayne Bridge (Chelsea), der ikke er blevet plads til på de to hold.

Afslutningsvis er det vigtigt at slå fast, at de mange penge ikke må være ”et problem” for engelsk fodbold. Flere af ovennævnte klubber har i den grad kunnet bruge pengene, som Manchester City har brugt. Derudover skal man også slå fast, at pengene, der havner i de engelske Premier League-klubber, jo bliver kanaliseret ned i de lavere rangerende klubber – så det er godt på mange plan – udover det åbenløse spændende i at der er et nyt tophold.

Om man kan købe et mesterskab, har der været skrevet mange linjer om. For et år siden sagde Manchester City-forsvareren Vincent Kompany:

- Jeg har aldrig set et dollartegn i øjnene hos en spiller på en fodboldbane. Men pengene er utrolig vigtig for klubbernes succes. Manchester United og Chelsea … jah og faktisk også da Blackburn blev mestre, blev det vundet efter der var brugt masser af penge.

Sæsonens indledning har vist, at City har købt et hold, der kan spille med om et engelsk mesterskab. Indtil videre har den blå del af Manchester brugt omkring 3.800 millioner kroner, så hvis man kan købe et mesterskab - må City være mesterskabsfavorit.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER